NIEK Pesse wint van d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde zaterdag thuis tegen NIEK uit Pesse. NIEK won met 15-11.

Vanwege het vrijgezellenfeest van Jasper Batterink was ook zijn broer Robert Batterink afwezig bij de wedstrijd. Hun vervangers waren Martin Alteveer en Roel Kikkert. D’Ommerdieck begon goed: na drie minuten schoot Lianne ter Wisscha raak, maar even later was de stand weer gelijk 1-1. Door rustig te combineren en de rust te bewaren, kwam d’Ommerdieck op voorsprong: 4-2. Daarna ging het vrij gelijk op: om de beurt stonden de teams voor. In de tweede helft kwam Estelle Brinkman in het veld. Zij speelde haar laatste wedstrijd voor d’Ommerdieck. In de rommelige wedstrijd ging het eerst om en om qua punten, maar uiteindelijk liep NIEK uit tot 9-13. Bij de stand 10-15 werd Estelle Brinkman gewisseld. Zij kreeg een boeket bloemen en applaus. De eindstand was 11-15.