Foto: Marcel van Saltbommel.

Feestelijke intocht van Sinterklaas in Nieuwleusen

HOONHORST - Zaterdagmiddag maakte Sinterklaas een uitgebreide rijtoer door Nieuwleusen voor zijn intocht.

Met de koets van koetsier Gerard van der Kolk trok hij het dorp door met een volgeladen vrachtwagen met pakjes en daarom heen allerlei Pieten op tandem, brommer, scooter, schootmobiel en skeelers.

De Hulstkampen

Sint bracht eerst met zijn pieten een bezoekje aan woonzorgcentrum De Hulstkampen. Daar zong het gezelschap samen liedjes met de bewoners, erg gezellig. Op het plein achter ‘t Witte Peerd werd de Goedheiligman welkom geheten door wethouder Betsy Ramerman en kinderburgemeester Laure Veltman. Muziekvereniging Crescendo Excelsior begeleidde de intocht muzikaal.

't Witte Peerd

Daarna begon het te regenen en ging men naar binnen bij ’t Witte Peerd. Kinderen konden hun tekening aan Sinterklaas geven en samen met hem op de foto. Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen organiseerde de intocht en na afloop zorgde ‘t Witte Peerd nog voor een gezellige pietendisco in de zaal.

Hoonhorst

Zondagmiddag kwam Sinterklaas naar De Potstal in Hoonhorst. Daar maakte hij zijn opwachting in een authentieke Chevrolet.

Oudleusen

Komende zaterdagmiddag bezoekt Sint Oudleusen.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency