Foto: archieffoto van Kunst om Dalfsen.

‘Echt Nep’ is thema van cultuurweekend Kunst om Dalfsen

DALFSEN - 'Echt Nep', is dit jaar het thema van Kunst om Dalfsen, het cultuurweekend dat op zaterdag 4 en zondag 5 mei wordt gehouden.

Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom om alle activiteiten zoals schilderen, tekenen, beeldhouwen, fotografie, grafiek, sieraden, siersmeedwerken en dergelijke, te bekijken op een of meerdere van de 46 Kunstpunten.

Deelnemers

Een kleine greep uit de Kunstpunten: het Nationaal Grammofoonmuseum in Nieuwleusen doet mee, het museum is Kunstpunt 23. In de presentatieruimte van het museum – de voormalige trouw- annex raadzaal van ‘t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen – ontvangt het museum twee exposanten met bijzondere schilderkunst. Jenita de Groot uit Nieuwleusen begon met het schilderen in aquarel, maar werkt tegenwoordig ook graag met acryl en olieverf. Odette van Doorne, eveneens uit Nieuwleusen, ervaart schilderen als ‘iets magisch’. Ze tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Odette werkt met acrylverf, aquarelverf, verdikkingsmedium om textuur aan te brengen, bladgoud, Swarovski-steentjes, kraaltjes, glitter en gloss.

Museum Palthehof

Museum Palthehof in Nieuwleusen heeft de openingstijden tijdens Kunst om Dalfsen aangepast, zodat bezoekers ook ’s morgens de kans krijgen om de expositie van dorpsgenoot Geert Schoemaker te bezichtigen. Zijn schilderwerken laten zijn grootste passie zien: trams en treinen die niet bewaard zijn gebleven. Wat mooi aansluit bij de verhalenwagon die stevig op de rails staat op het terrein van het museum. Ook kan Schoemaker onderhoudend vertellen over zijn passie.

Molen van Fakkert

Fotograaf Adriaan Holsappel exposeert vanaf zaterdag 4 mei tot dinsdag 27 augustus zijn foto-installatie ‘poisoned leaves’ in de Molen van Fakkert, Kerkstraat 3 in Hoonhorst. Adriaan heeft plantenbladeren plus de negatieven bespoten en bewerkt met een spuitbus glyfosaat, besteld bij een duurzame tweede kans webwinkel. In de installatie zijn jerrycans van een stomerij verwerkt en foto’s zijn gemaakt met een door zijn oud fotoclub voorzitter geschonken analoge camera. Bij het ontwikkelen van fotorolletjes gebruikt Holsappel  producten die in het keukenkastje voorhanden zijn en in divers water wat hij meeneemt van de locatie waar hij fotografeert. De expositie is op zaterdagen van 13.30 tot 16.30 uur te bezichtigen. Na het kunstweekend van 4 en 5 mei verhuist de expositie naar de 1e etage zonder lift.

Grote kerk Dalfsen

Maarten Keijzer (1966) exposeert in de Grote kerk in Dalfsen. Maarten is beeldend kunstenaar en vakdocent beeldende vorming. Hij houdt zich als schilder en tekenaar bezig met de vraag: Waar ben ik en hoe ervaar ik de ruimte? In deze ruimte is verval te zien, maar ook het begin van een nieuw ordening. Ook enkele werken van de Dalfser cursisten Cees Grit en Wout Ritsema zijn in de opstelling te vinden.

't Koolmeesje

Bij ’t Koolmeesje aan de Vilstersedijk 25 in Dalfsen - een kleinschalig agrarisch familiebedrijf – is vakantiewoning de Droomstam te bekijken. Deze woning heeft de vorm van een liggende stam en is van binnen geheel rond. Het voelt alsof je midden in het weiland tussen de familiekudde koeien staat met aan de andere kant het uitzicht tot aan de Lemelerberg. Het concept is opgezet met de achterliggende gedachte om boer en burger te verbinden. Er is gebouwd met hernieuwbaar en recyclebaar materiaal om duurzaam recreëren mogelijk te maken. Meer informatie is te vinden op de website www.hetkoolmeesje.nl Tijdens Kunst om Dalfsen is de Droomstam van binnen aangekleed met de kunst van het schilderen, keramiek en vilten. Rondom de droomstam exposeren diverse kunstenaars.

Alle Kunstpunten

Alle Kunstpunten staan beschreven in een gidsje, dat op allerlei openbare plaatsen ligt en digitaal is in te zien: https://pauliendesign.nl/kunstomdalfsen/. Meer informatie op de website www.kunstomdalfsen.nl  Voor de adressen van de Kunstpunten, kijk op de afbeelding hieronder (bron: Kunst om Dalfsen).

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency