Foto: Marcel van Saltbommel

Werkzaamheden spoor rondom Zwolle

DALFSEN - Van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei wordt er op diverse locaties rondom Zwolle groot onderhoud gepleegd. Naast het inhijsen van de onderdelen voor de nieuwe houten Passarelle brug bij het station in Zwolle vinden er meer werkzaamheden plaats.

Bij het station in Zwolle komt een nieuwe houten loopbrug, de Passarelle. Mede hierom is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle. Het inhijsen van de brugdelen kost ongeveer vier uur per deel en ze hebben er minstens twaalf te gaan. Deze delen hebben een lengte van 43x10 meter en vormen vanaf 2025 een nieuwe loopverbinding van de binnenstad richting de kantoren in het Hanzegebied. Omdat er tijdelijk geen treinen in de omgeving van Zwolle rijden worden er veel meer onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ook ter hoogte van Nieuwleusen, Roustap en Staphorst zijn de laatste dagen veel mensen actief om het spoor weer up to date te houden.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency