Foto: Dames 1 Flash Nieuwleusen.

Dames 1 Flash Nieuwleusen promoveert op eigen kracht

NIEUWLEUSEN - Flash Dames 1 wint een set en komt daarmee op de derde plaats in de 2e Divisie A en promoveert daarmee rechtstreeks naar de 1e Divisie.

Voor volleybalvereniging Flash uit Nieuwleusen was het zaterdag een prachtige dag in sporthal De Spil. 's Morgens eerst al een succesvolle stroopwafelactie organiseren en dan verder op de dag regende het huldigingen van kampioenen.

Podiumplek

Voor Dames 1 is de hele dag een lange aanloop naar de ontknoping van het seizoen '23/'24. Een seizoen waarin het team zich sterk heeft geprofileerd in de top van de 2e Divisie en gaandeweg het seizoen steeds beter werd in het verdedigen van een podiumplek.
Dan wordt het 17.00 uur en loopt het programma uit. Warming up en op dat moment weten de vrouwen, dat als ze willen promoveren, dat helemaal zelf moeten gaan doen. Uitslagen op andere velden doen er niet toe, ze hebben maar één ding te doen: zelf een resultaat neerzetten in de laatste wedstrijd. En dat moet dan tegen de ongenaakbare kampioen van dit seizoen, die weken geleden al gehuldigd is en met een enorme straatlengte voorsprong de titel terecht heeft gewonnen: de dames van Oranje Nassau (ON) uit Groningen.

Eerste set

Het eerste punt is voor Flash, na een mooie rally knalt Marit de 1-0 erin. Al snel staat ON op 1-3. Op twee servicebeurten van Noa en Manon, komt Flash voor met 8-4. Er volgen lange rally’s en Flash vecht voor elk punt. ON straft alle kleine foutjes gelijk af. Op 13-13 komt ON langszij en neemt voor het eerst de leiding. Flash klampt aan op karakter en tot 17-17 en de spanning is voelbaar in de hal. Naast het veld zijn voor de wedstrijd nog extra tribunes bijgebouwd en het talrijke publiek krijgt een spannende ontknoping voorgeschoteld. Na een lange rally speelt ON de boomlange dia vrij en die knalt de 17-18 voor de koploper binnen. Time-out voor ons. ON serveert uit en weer maken we gelijk: 18-18. Twee sterke blokpunten van ON zetten 18-20 op de bordjes. Een 'vorentscheidung'??

Myrthe brengt Joanne in stelling en die mept met een prachtige omloopbal de 19-20 binnen. Lisa komt binnen de lijnen voor de service en die pakt haar moment in haar laatste optreden in het vlaggenschip van Flash. Vlijmscherpe services bestoken de passlijn van ON en met een halve ace op 21-20 vlucht ON in een t.o. De spanning neemt alleen maar toe en ON blijft koelbloedig de eigen punten scoren. Op 22-22 weer een t.o. voor Flash en ja hoor, weer een foute serve er achteraan aan: 23-22. Myrthe serveert tegen de achterlijn aan en ON komt niet tot een aanval. Korien brengt de bal perfect en de bal gaat naar 'buiten'. Judith ziet de bal komen, maar er staat een huizenhoog blok voor. Nog hoger raakt Judith de bal en hard gaat de bal via de handen naar de muur: 24-22.
Weer serveert Myrthe met druk en ON komt niet vol tot een aanval. Eerst krijgt Marit de bal en snoeihard gaat de bal richting de vloer. Vlak daarvoor verdedigt ON de bal en werkt de bal weer omhoog. Een technische fout en de scheids fluit er voor..... 25-22 en wat er dan volgt is prachtig. Wat een ontlading, wat een blijdschap: op eigen kracht een set gewonnen en met dat punt is Flash zeker van de derde plaats in de 2e Divisie A en promoveert daarmee rechtstreeks naar de 1e Divisie.

Tweede set

Ook in set 2 doet Flash lang mee met de kampioen, maar op het einde van de set komen ze net tekort: 21-25 (1-1).

Derde set

Set 3 probeert Flash met andere opstellingen nog wat te creëren, maar met 16-25 neemt ON een 1-2 voorsprong.

Vierde set

In set 4 wil Flash het nog een keer proberen en even lijkt het nog te lukken ook. Na 8-8 lopen ze op een goeie servebeurt van Joanne uit naar 12-8. Dan laat de kampioen met een masterclass servedruk en kansen benutten even zien wat ze in hun mars hebben. Flash’ voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon. Time-outs, wissels, het is niet te stoppen: 15-21.
Dan is het tijd voor de publiekswissels. Als eerste gaat Lisa van het veld en krijgt bloemen en cadeautjes en een verdiend applaus. Daarna volgt de wissel van Iris en ook zij krijgt een staande ovatie van het publiek, en bloemen en cadeautjes.
Beide dames blijven bij Flash spelen en zo houdt Flash twee echte verenigingsmensen bij de club. Beide trainen en coachen bij de jeugd.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency