Foto: Marcel van Saltbommel.

Botsing tussen trekker en trein in Staphorst

STAPHORST – Zaterdagavond heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een trein en een trekker, op een spoorwegovergang in Staphorst.

De aanrijding was rond 20.30 uur ter hoogte van een café. Op de trekker zaten twee personen, volgens de politie. Zij konden zich op tijd in veiligheid brengen. De trekker en de NS-intercitytrein waren allebei zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond, wel was er schade aan het spoor, aldus een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. De treinreizigers zijn uit de trein gestapt en met een zogenoemde evacuatietrein naar Meppel gebracht. Van daaruit konden ze verder reizen naar hun bestemming. De schade aan het spoor is hersteld in de nacht van zaterdag op zondag. Zondagmorgen kon het treinverkeer tussen Meppel en Zwolle weer worden hervat. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto onder: Marcel van Saltbommel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency