Foto: Marcel van Saltbommel.

Boerenacties op A28

NIEUWLEUSEN - Op de A28 ter hoogte van de Meeleweg werd vanmorgen vroeg een grote berg zand en afval gestort door protesterende boeren. Alle rijbanen werden afgesloten en het verkeer kon via de vluchtstrook passeren waar ook de hulpdiensten langs moesten.

Het opruimen heeft enkele uren geduurd en dat zorgde voor de nodige files. Daarin stonden ook een groot aantal veevoeder- en melkvrachtwagens die de dupe werden. Bij Meppel is een auto zwaar beschadigd geraakt toen de bestuurder in alle vroegte tegen een bult met puin en afval was gereden.
De politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat en verschillende veiligheidsregio's roepen actievoerders op om te stoppen met acties die gevaarlijke situaties opleveren. Zij hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven als reacties op de blokkades die vannacht op een aantal snelwegen zijn neergelegd.

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency