Foto: voorlezen. Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Boek Coco kan het! centraal op Nationale Voorleesdagen

DALFSEN - De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 20 t/m 30 januari. Dit jaar staat het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen centraal.

Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2021. Het gaat over een klein vogeltje Coco dat voor een grote uitdaging staat, namelijk uitvliegen. Het is een aansprekend boek voor jong en oud met als thema moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen te stimuleren.

Videoboodschap

Kinderdagverblijven in de gemeente Dalfsen lezen het boek Coco kan het! voor en de thuisblijvers krijgen via de opvang een videoboodschap vanuit de bibliotheek. Wie het boek niet heeft, of niet kan lenen, kan natuurlijk ook gewoon een ander prentenboek voorlezen. Geen boek thuis? Reserveer er dan één via www.bibliotheekdalfsen.nl. De medewerkers leggen het boek graag klaar. Lezen is leuk en goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Knutselen

Dans en zing mee, kleur en knutsel jouw Coco Op www.nationalevoorleesdagen.nl kun je samen met Coco zingen en dansen op het speciaal geschreven liedje Coco kan het! Ook is er kleurplaat en leuk knutselwerkje te downloaden.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Meerdere talen

Dit jaar wordt het prentenboek van het jaar in meerdere talen aangeboden. Via het Taalpunt krijgen gezinnen met jonge kinderen in de gemeente Dalfsen een exemplaar in het Arabisch, Pools of Turks toegestuurd.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de Nationale Voorleesdagen of wil je meer weten over voorlezen aan kinderen? Neem dan contact op met Bertine Westebring van Bibliotheek Dalfsen via [email protected]

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency