Foto: Bas Paardekooper,  foto: Hans Heering.

Blues an de Riest in partycentrum De Deel Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Voor de zesde keer organiseert Wilco Koster het festival Blues an de Riest. Op zondag 18 maart komen weer enkele grote namen naar partycentrum De Deel in Nieuwleusen. Het festival begint om 15.00 uur en de zaal gaat om 14.00 uur open.

 

Swamp Blues Revelation
Swamp Blues Revelation opent het festival om 15.00 uur, een nog jonge en zeer enthousiaste band uit de gemeente Hardenberg. SBR speelt hoofdzakelijk eigen werk. De band treedt drie keer een half uur op tussen de optredens van Dusink Blues, Uncle Jimmy & Bas Paardekooper.

Dusink Blues
Dusink Blues is de band rond bluesgitarist Kees Dusink. Zijn bluesgenoten zijn Marc Bocken (zang), Stephan Bijl (gitaar), Marco Overkamp (drums) en Donald van der Goes (basgitaar). Vijf geweldige muzikanten die elkaar al jarenlang kennen van festivals en die elkaar nu hebben gevonden in een gedeelde liefde voor de muziek van bijvoorbeeld Albert Collins, Peter Green en Albert King. Blues, rhythm and blues en blues met een randje roots of met een snufje soul en funk. Van prachtige ballads tot stampende shuffles en swingende westcoast blues. Met zowel covers als met eigen werk, soms puur instrumentaal en meestal niet, maar in ieder geval en altijd met dat uiterst herkenbare ‘Dusink-Blues-geluid’.

Uncle Jimmy
Met invloeden van Deep Purple, Led Zeppelin en The Black Crowes maakt Uncle Jimmyde meest rauwe en sexy bluesrock die je je maar kunt wensen, De snoeiharde drums en de stevige bluesy zanglijnen van de chick op de bas, flankeren de virtuoze gitaar en hammondsolo’s die een heerlijke rock and roll sound achterlaten. Waar Uncle Jimmy’s bluesrock begon in Noord-Holland, reikt de muziek nu al over de landsgrenzen. Vorig jaar stond de band ondermeer op het Nispen Bluesfestival en Dicky Woodstock. Bezetting Uncle Jimmy: Marja Boender (leadzang en bas); Julia Driessen (Hammond); Sebas Fledderman (gitaar) en Tom Beemster (drums & backingvocals).

Paardekooper
Sinds de oprichting in 2007 als ‘Bas Paardekooper en de Blew Crue’ heeft de band die nu bekend staat als Paardekooper zijn sporen verdiend in de Nederlandse en internationale bluesscene. Ze hebben voor vele duizenden liefhebbers gespeeld en vier albums uitgebracht. Het legioen fans van Paardekooper reikt van Brazilië, Chili, Argentinië, Mexico en de VS tot Europa, Rusland en Zuidoost-Azië.
Het repertoire varieert van rauwe en langzame bluesrock tot prachtig geconstrueerde blues-ballads. Zelfs enkele hints van rhythm and blues, soul, symfonische en zelfs progressieve rock kruipen soms onder het bluesrockstapijt van Paardekooper door.
Paardekooper wordt gevormd door: Bastiaan Paardekooper (gitaar en zang), Roel van Leeuwen (drums), André de Bruijn (bas) en Wouter Hoek (hammond, piano & zang).

Kaartjes reserveren
In de voorverkoop kost een kaartje 13,50 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via [email protected] of telefonisch, telefoonnummer 0529-483851.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency