Bewoners tegen ‘dynamische’ verlichting snelfietsroute Zwolle - Dalfsen

DALFSEN – Het plan van de gemeente Dalfsen om langs de fietssnelweg F340 tussen Dalfsen en Zwolle meer en ‘dynamische’ verlichting te plaatsen krijgt niet de steun van een groot aantal aanwonenden.

Het is volgens de bewoners nergens voor nodig om langs deze weg om de 30 meter een lantaarnpaal te plaatsen die feller gaat verlichten zodra iemand er langs fietst.

Bestuurlijke dwaling

Namens een groep bewoners van de oude Hessenweg, Broekhuizen, Vossersteeg en Ankummer Es maakte Jan-Paul Bakker maandagavond tijdens de raadsvergadering gebruik van het spreekrecht. Bakker vroeg zich af of er sprake is van een bestuurlijke dwaling. ‘Het lijkt erop dat de gemeente de komende jaren veel geld gaat uitgeven aan een project waarvan het doel en de doelgroep niet duidelijk zijn. Er wordt een onomkeerbare pilot gestart, waar naar schatting € 200.000 mee gemoeid is. En waaraan mogelijk naar de toekomst toe nog eens tot € 1.000.000 uitgegeven gaat worden. Het lijkt erop dat de gemeente in dit traject geen tegenspraak duldt, de betrokkenen zijn nauwelijks gehoord en van de visie van de gemeente Dalfsen “Voor Elkaar” is weinig sprake. Bovendien blijkt dat in het gemeentelijk beleidsplan Licht en Donkerte veel tegenstrijdigheden staan en de uitvoering laat nogal te wensen over’, aldus Bakker.

Vragen

Zijn betoog riep een aantal verduidelijkende vragen op bij raadsleden maar het college reageerde niet omdat het onderwerp niet op de agenda stond. Voorzitter Erica van Lente sloot niet uit dat het onderwerp nog een vervolg krijgt op een ander moment.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency