Foto: recreëren bij De Vecht. Archieffoto: Marcel van Saltbommel,

Beleef de Vecht en het Vechtdal met je klas

DALFSEN - REGIO - In ‘Beleef je omgeving’ komen leerlingen van groep 5 t/m 8 uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle van alles te weten over de Vecht en het Vechtdal. Van natuur tot cultuur en van historie tot heden. Inclusief een vaartocht of fietsspeurtocht door dit unieke gebied. Doet jouw klas of school ook mee?

Het Vechtdal is een prachtig rivierenlandschap waar natuur, landgoederen en landbouwgronden elkaar afwisselen. De Vecht komt vanuit Duitsland ons land binnen en stroomt van Hardenberg via Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Een uniek stukje Nederland om te wonen, werken en recreëren. In de netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht werken overheden en andere partijen aan droge voeten en een mooi groen Vechtdal. Voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht vinden het belangrijk dat kinderen uit het gebied op een actieve manier betrokken zijn bij hun leefomgeving. Daarom bieden zij basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle kosteloos de educatieve activiteit ‘Beleef je omgeving’ aan. Deelnemen kan tot de herfstvakantie.

Leren en beleven

‘Beleef je omgeving’ bestaat uit opdrachtkaarten waarmee de leerlingen in de klas leren over de cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap en recreatie van en in het Vechtdal. Vervolgens gaan ze het veld in. Tijdens een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8) beleven ze de omgeving en verdiepen ze zich verder in het gebied. Een leuk en leerzaam uitje.

Praktische informatie

‘Beleef je omgeving’ is voor groep 5 tot en met 8 van basisscholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle. Scholen kunnen tot de herfstvakantie (t/m 20 oktober) deelnemen. Op de website www.ruimtevoordevecht.nl/educatie staan de contactgegevens van de rederijen. Leerkrachten kunnen zelf kosteloos reserveren bij een rederij uit de buurt. Ook staat op deze website het online lespakket. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel ([email protected]) of Natuuractiviteitencentrum De Koppel ([email protected])

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency