Foto: Openluchtzwembad Gerner

Zwemmers geven mening over zwembaden Gerner en De Meule

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Met een korte vragenlijst onderzoeken de gemeentelijke openluchtzwembaden Gerner in Dalfsen en De Meule in Nieuwleusen hoe bezoekers het zwembad ervaren en beleven. De vaste baantjeszwemmers en de recreatieve gebruikers kunnen de lijst tot en met 28 augustus, volledig anoniem, invullen. Het vragenformulier ligt bij de recepties van de zwembaden.

De vragen gaan over de openingstijden, staat van onderhoud, hygiene, schaduwplekken, spelmateriaal, warme en gezonde snacks, activiteiten, zwemlessen en veiligheid. In een aparte bijlage staan vragen over het doen van vrijwilligerswerk in de zwembaden. De gemeente kijkt voor de toekomst ook naar de eventuele inzetbaarheid van vrijwilligers bij het groenonderhoud, het uitvoeren van klussen, het organiseren van activiteiten, het schoonmaken van kleedruimtes en toiletten en het bemensen van de kiosk.

Toekomst

De resultaten neemt de gemeente Dalfsen mee bij de nog dit jaar door de politiek te nemen besluiten over de toekomst van de zwembaden. Vorig jaar heeft de gemeente Dalfsen al aan een extern adviesbureau gevraagd hoe en in welke vorm de twee baden het beste open kunnen blijven. Nu is het jaarlijks exploitatietekort per bad zo’n 150.000 euro. Dat bedrag is volgens de gemeenteraad te hoog en dat stijgt nog verder door de hogere energieprijzen. Daarom heeft wethouder Jan Uitslag opdracht gekregen de exploitatie te optimaliseren. Op basis van het onderzoeksrapport zijn voor het zwemseizoen 2022 al een paar snelle acties uitgevoerd om het tekort terug te brengen. Zo zijn de zwemlessen iets duurder geworden. Om meer bezoekers te trekken zijn extra parasols en picknicktafels aangeschaft en heeft De Meule een air trampoline gekregen.

Gezonde snacks

Besluiten voor de langere termijn over de openingstijden, de personele inzet en het eventueel verzelfstandigen van de exploitatie volgen eind dit jaar. Het idee om gezonde snacks aan te bieden is volgens bedrijfsleider Henry Barkel nog niet goed uit de verf gekomen. Er zijn wel pogingen gedaan met muesli-repen maar de jeugd geeft nog steeds de voorkeur aan snoep en chips. Wel kondigt hij alvast aan dat voor volgend seizoen wordt gedacht aan een gezonde ‘swimming meal’ met een klein presentje.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency