Foto: Marcel van Saltbommel.

Zonnepark Hooiweg moet nog even wachten

DALFSEN - De gemeenteraad van Dalfsen stelt de beslissing weer uit over het zonnepark aan de Hooiweg in de Marshoek. Dat bleek maandagavond tijdens de eerste digitale raadsvergadering.

De initiatiefnemer, TP Solar, heeft het plan enigszins aangepast in grootte en ligging, nadat het vorig jaar juni was afgeschoten door de raad. Maar de meeste partijen zijn nog niet enthousiast. “Het dossier is niet zwart-wit,” zegt Luco Nijkamp van de ChristenUnie, “het plan is aangepast, maar we hebben nog wel wat vragen. Verder moeten we ook kijken naar de kaders die we destijds hebben gesteld.”

Motie

Hij leest namens enkele partijen een motie voor, die wordt aangenomen. De partijen willen meer duidelijkheid over de landschappelijke inpassing van het plan langs de Vechtdijk en zien graag meer draagvlak bij omwonenden. De PvdA blijft tegen het grootschalige zonnepark, omdat ze voor een energietransitie van en door de inwoners zijn en vinden dat dit plan daar niet op lijkt. De omwonenden zien ook liever kleinschalige en duurzame energieprojecten, zo bleek al eerder tijdens de commissievergadering.
“Ik zal contact opnemen met de initiatiefnemer en de buurt en een oproep doen tot verdere samenwerking,’ zegt wethouder André Schuurman. Vóór juni zal het college met een reactie komen, zegt hij toe, waarna het onderwerp opnieuw in de raad komt.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency