Zilver voor turnster Merel Benne van GVN

NIEUWLEUSEN - Voor de turnselectie van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) was het zaterdag een belangrijke dag. De laatste voorronde van de derde landelijke Divisie individueel dames turnen vond plaats, waarbij men zich kon plaatsen voor de Districtsfinales.

Daarbij zijn de regels als volgt, er worden drie wedstrijden geturnd, de beste van twee wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en daar volgt een ranglijst op. Daarvan mogen dan bijvoorbeeld de beste tien door naar de volgende ronde. Die doorstroom wordt per categorie landelijk bepaald.

Instap

Bij de Instap was het net niet mogelijk, er gaan negen turnsters door naar de Districtsfinales. Joann Knol werd 10e en staat eerste reserve, mocht er iemand uitvallen. Meike Kalteren werd 12e en Elin Kappert 13e.

Jeugd 1

Bij de Jeugd 1 werd Ilse van Zwol overall 17e,  wat niet genoeg was om zich te plaatsen. Sophie Kijk in de Vegte had al twee goede wedstrijden op zak en plakte er een derde aan vast. Ze werd 5e en gaat door naar de volgende ronde.

Jeugd 2

Merel Benne was bij de Jeugd 2 in goede vorm. De vorige wedstrijden had ze al laten zien dat er een goede stijging van prestaties in zat. Ze maakte het waar en mocht het podium betreden voor een 2e plaats en is door naar de volgende ronde. Elize Vedder was de wedstrijdcyclus goed begonnen maar deze wedstrijd lukte niet alles. Door haar goede vorige wedstrijden plaatste ze zich net als laatste voor de Districtswedstrijden.

Senioren

De senioren turnden zeer wisselend, Madelief Logtenberg werd 13e en Carlijn Beernink 14e, wat voldoende was om door te gaan. Sterre Bartels redde het niet.

Het was weer een goede dag voor GVN, met vijf turnsters die zich geplaatst hebben voor de Districtsfinales op zaterdag 8 februari in Hengelo.
Volgende week zaterdag, 1 februari, starten de wedstrijden voor de 5e Divisie in Nieuwleusen.