Foto: kampioen Luna met haar twee pony’s.

Zilver en goud op NK voor Luna Krul uit Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Ruiter Luna Krul (10) uit Nieuwleusen is reserve-kampioen en kampioen van Nederland geworden op de KNHS-kampioenschappen voor pony's en paarden in Ermelo.

In februari werd Luna kampioen bij de regio-kampioenschappen in Beilen met haar pony Spartacus en verdiende daarmee een ticket voor het NK in Ermelo. Met haar andere pony Yellowa werd ze ook nog eens regio-kampioen en verdiende nog een ticket voor het NK in Ermelo.

NK Ermelo

Afgelopen vrijdag mocht ze met Spartacus naar het NK. Luna werd na twee foutloze rondes tweede en verdiende een zilveren medaille. Zaterdag ging ze er met Yellowa heen. Er verschenen zeventien combinaties in de ring waarvan er elf foutloos bleven. Met een snelle barrage-rit bleef Luna met Yellowa iedereen voor en pakte de gouden medaille.

Vanaf 6 jaar

Luna rijdt wedstrijden vanaf 6 jaar: eerst Bixie en met 7 jaar echte wedstrijden. Ze volgt privé lessen bij Arjen Vos uit Dwingeloo, waarbij zij ook de lessen van het HTC volgt (Hippisch Trainings Centrum). Met beide pony`s is het met vallen en opstaan gelukt: het zijn geen van beide pony`s waar je zo mee weg rijdt, het zijn echte boefjes, volgens Luna.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency