Foto: Marcel van Saltbommel.

Zeshonderd deelnemers bij Oranjeloop Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De achtste Oranjeloop in Nieuwleusen, onderdeel van de Oranjefeesten, trok maandagavond maar liefst 600 deelnemers, een recordaantal. Henry Visscher uit Rouveen van Loopgroep AG ’85 – organisator van de loop - was de snelste loper bij de wedstrijd over 10 km.

Klik hier voor het online fotoalbum van de Oranjeloop

De wedstrijden begonnen met de Unicef Peuterrun, een wedstrijd over 200 meter voor kinderen tot en met 4 jaar. De jongste deelnemers moesten nog twee jaar worden en werden dan ook geholpen door een trotse vader of moeder. Onder begeleiding van het hilarische commentaar van speaker Henk Borgmeijer werd er gestreden om de bekers. Senn Bloemhof was de snelste jongen en Carmen Knol was - net als vorig jaar - het snelste meisje.

Unicef Kidsrun

Bijna honderd kinderen hadden zich ingeschreven voor de Unicef Kidsrun over een afstand van 500 meter, voor kinderen tot en met 9 jaar. Hierbij kwam een meisje als eerste over de finish. Ize Diepman uit Lemelerveld was enkele seconden sneller dan Brian Pastoor uit Hasselt die de snelste jongen was.

Schagen Infra Jeugd Run

Bij de Schagen Infra Jeugd Run liepen de kinderen tot en met 12 jaar 1 mijl en de kinderen tot en met 16 jaar legden deze ronde tweemaal af. De 1 mijl werd bij de jongens gewonnen door Per Bakker uit Zwolle met een tijd van 5.37 minuten. Van de meisjes was Jasmijn Lamberink uit Hardenberg de snelste met een tijd van 6.10. Leonardo Hassing uit IJhorst won de 2 mijl met een tijd van 10.18. Het snelste meisje was Naomi Gooijer uit Zwolle met een tijd van 12.44.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

5 kilometer

De wedstrijd over 5 en 10 km startten vlak na elkaar, zodat het publiek twee wedstrijden tegelijk kon volgen. Speaker Herman Weenink gaf hierbij vakkundig commentaar. Erik Leusink uit Punthorst had in het verleden al drie keer de 10 km op zijn naam geschreven, maar nog nooit de 5 km. Dat lukte dit keer wel. Met een tijd van 16.06 was hij 20 seconden sneller dan Henk Smalbrugge uit Hasselt. Ingmar Kloek uit Dedemsvaart werd derde met 17.26. De 14-jarige Tess van Randtwijk was de snelste van de dames. De talentvolle atlete uit Apeldoorn legde de twee ronden af in een tijd van 17.55. Aline Kootstra uit Dalfsen werd tweede met een tijd van 18.03 en Yvonne Meijer uit Witharen kwam als derde over de streep in een tijd van 18.42. De prijs voor de snelste man van Nieuwleusen ging naar Michel Wierbos. Zijn vrouw Corina won de prijs voor de snelste vrouw van Nieuwleusen. Bij de 5 km konden bedrijven en verenigingen meedoen aan de Teamloop. Van een team van 3 tot 5 hardlopers werden de drie snelste tijden bij elkaar opgeteld voor het klassement. Het team van Schagen Infra uit Hasselt legde beslag op de eerste prijs. Zwembad de Meule uit Nieuwleusen werd tweede en Payned payrolling uit Staphorst eindigde als derde.

10 kilometer

Bij de wedstrijd over 10 km legde winnaar Henry Visscher de vier ronden af in 35.32 minuten. Steve Oosterkamp uit Dalfsen werd tweede met een tijd van 36.56. Bennie Thunker uit Kampen passeerde als derde de meet in een tijd van 37.17. Saskia Schutte uit Veessen was de snelste dame op deze afstand. Zij finishte in een tijd van 39.33. De winnares van vorig jaar, Sara-Lynn Reuver uit Zwolle, moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Zij zette een tijd van 39.58 op de klokken. Haar plaatsgenoot Hellen Berger-de Vries kwam als derde binnen met een tijd van 40.33 en is langzaam op de weg terug na een periode van blessures. De prijs voor de snelste man van Nieuwleusen ging naar Arnoud Roo. De prijs voor de snelste vrouw van Nieuwleusen ging naar Christina Mulder.

Unicef

De dames van het Unicef Comité Nieuwleusen kijken zeer tevreden terug op deze editie. Vorig jaar besloten ze om de Unicef sponsorloop te vervangen door wedstrijden voor de jeugd. Dit bleek een goede zet. Het inschrijfgeld van de jeugd komt volledig ten goede aan Unicef. Daarnaast gaat van de 5 en 10 km 1 euro per deelnemer naar Unicef. Ook konden deelnemers een vrijwillig bedrag doneren voor Unicef. Het totale bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency