Zeer grote brand in Laag Zuthem

DALFSEN - Woensdagavond 17 februari brak er een grote uitslaande brand uit bij de firma Braakman in Laag Zuthem (gem. Raalte).

Even voor 21 uur kwam de eerste brandmelding binnen voor brandweer Heino. Er werd door de meldkamer zeer snel opgeschaald. Meerdere brandweerkorpsen zijn ter plaatse gekomen om de felle brand te bestrijden. Eenheden uit Heino, Lemelerveld, Dalfsen, Zwolle en Kampen zijn ingezet. De brand is vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden aan een auto. De brand is zeer snel uitgebreid en de gehele hal stond volledig in brand. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand kon overslaan naar andere hallen die in de omgeving stonden. De brandweer heeft samen met de eigenaar ook veel brandbaar materiaal uit een hal gehaald zodat dit niet kon vlam vatten. De bluswerkzaamheden hebben tot diep in de nacht geduurd. De burgemeester van Raalte heeft de familie Braakman persoonlijk een hart onder de riem gestoken.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency