Foto: Marcel van Saltbommel

Wolkbreuk zorgt voor forse overlast in Dalfsen

DALFSEN - Tegen vijven trok zondagmiddag nood- weer over Dalfsen. Een wolkbreuk stortte op sommige locaties meer dan 50 millimeter regen neer. Dat zorgde voor flinke wateroverlast: enkele scholen liepen onder water, het pas verbouwde zalencentrum Mansier in Oudleusen overstroomde en woonzorgcentrum Rosengaerde had ondergelopen appartementen.

De parkeergarage van Albert Heijn in Dalfsen stond blank en het dak van een productiehal van Bakkerij Frijling stortte voor een deel in. Sommige straten waren tijdelijk waterwegen en op een enkele plaats voer er zelfs een rubberbootje op de straat.

Brandweerkorpsen uit Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Zwolle en Heino zijn ingezet om hulp te verlenen. In de kazerne van de brandweer in Dalfsen werd een commandocentrum ingericht waar brandweer, politie, ambulancedienst, waterschap, gemeente, Enexis en Salvage bijeen kwamen om te overleggen.

Veiligheidsregio IJsselland gaf een hygiëne-advies af omdat er rioolwater in het regenwater was gekomen, nadat Waterschap Drents Overijsselse Delta watermonsters had genomen in de overstroomde straten. Voor de brandweer was het wegpompen van het water lastig, want het afvoeren zou betekenen dat elders weer problemen ontstaan.

Op meer plaatsen in vooral Gelderland en Overijssel was zondagmiddag veel wateroverlast. Halverwege de middag had het KNMI al code geel afgegeven voor Overijssel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency