Winst voor S.V. Nieuwleusen dankzij prima teamprestatie

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen revancheerde zich zaterdag voor de thuisnederlaag (2-3) die het eerder dit seizoen leed tegen S.C. Lutten. In de uitwedstrijd werd het 1-3 en gingen de punten mee naar Nieuwleusen.

S.V. Nieuwleusen kwam sterk uit de startblokken, zeer kort dekkend op de tegenstander en er werd geen enkele ruimte weggegeven. Al na twee minuten kwamen de Nieuwleusenaren op voorsprong dankzij Wouter Tabbers, die een fraaie voorzet van Tom Vasse onberispelijk tegen de touwen joeg: 0-1. Vijf minuten later bouwde S.V. Nieuwleusen de voorsprong uit dankzij Bas Evenboer, die een lange bal achter de verdediging van S.C. Lutten najoeg. Hij kruiste net voor een verdediger van S.C. Lutten langs, die hem ongelukkig aantikte. Reinier Meijerink wist vervolgens wel raad met de terecht toegekende strafschop: 0-2.

De stand was in overeenstemming met het spelbeeld, want S.V. Nieuwleusen was in deze fase heer en meester en troefde S.C. Lutten in elk duel af. Na rust schoot S.C. Lutten furieus uit de startblokken, waardoor doelman Tim Hoogenkamp enkele malen in actie moest komen om de nul vast te houden. David Koopman van S.C. Lutten, die de hele middag al verbaal en fysiek op het randje speelde, beging een grove overtreding op Reinier Meijerink, wat hem op twee keer geel, en dus rood, kwam te staan. Direct hierna benutte S.V. Nieuwleusen de numerieke meerderheid via een fraaie aanval. Tom Vasse gaf een perfecte dieptepass op Lars Gruben, die de bal beheerst onder de keeper doorschoof: 0-3.

Het fraaiste doelpunt van de middag kwam evenwel op naam van Jan van de Berg van S.C. Lutten. Vanaf eigen helft schoot hij met een verdedigend frustratieschot de bal hoog door de lucht en tot zijn eigen verbazing verdween de bal over Tim Hoogenkamp het doel in: 1-3.

Ondanks wat kansen voor S.V. Nieuwleusen werd er daarna niet meer gescoord, zodat S.V. Nieuwleusen dankzij een prima teamprestatie de drie punten meeneemt naar Nieuwleusen. Een mooie start na de winterstop, die vertrouwen geeft voor de tweede seizoenshelft. Komende zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Hollandscheveld.