Foto: The Wild Romance. Foto: Janny Schaapman.

Wild Romance is nieuw hoogtepunt voor Palthepop

NIEUWLEUSEN - Het klonk afgelopen zaterdag in ’t Witte Peerd weer een beetje zoals vroeger: The Wild Romance in een kleine zaal, alsof ze stonden te spelen voordat de grote doorbraak er kwam.

Natuurlijk ontbrak de belangrijkste blikvanger van de band die eind jaren zeventig uitgroeide tot de grootster rock ‘n’ roll-sensatie van Nederland en ver daarbuiten. Maar dat grote gemis werd goed opgevangen door de huidige bandleden. De vorig jaar heropgerichte Wild Romance telt een selectie uit het grote aantal muzikanten dat sinds eind jaren zeventig ooit deel uitmaakte van de band van rock-icoon Herman Brood.

De relatief jeugdige leadzanger Edgar Koelemeijer deed het goed, maar het vuurwerk kwam vooral van de instrumentalisten, van wie vooral gitarist Dany Lademacher een hoofdrol opeiste. De blonde Vlaming – het enige groepslid van de huidige bezetting dat meespeelde toen de formatie op het hoogtepunt van haar roem stond – was de onbetwiste aanvoerder van de band, die alle klassiekers uit de hoogtijdagen van Herman Brood liet langskomen. Verweerde koppen, maar nummers als Saturday night, Never be clever en I love you like I love myself klonken nog steeds energiek. Ze gingen erin als koek bij een gretig publiek, dat regelmatig uit zijn dak ging.

Voor Palthepop is het concert van Wild Romance een nieuw hoogtepunt. Geen tribute-bands ditmaal, maar een band die – zij het in een andere samenstelling – ooit de populairste rock-act van Nederland was, met muzikanten die het allemaal zelf hebben meegemaakt.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency