Foto: Elize heeft haar diploma gekregen van wethouder Jan Uitslag.

Wethouders gemeente Dalfsen reiken verkeersdiploma’s uit

HOONHORST - De wethouders doorkruisen deze week gemeente Dalfsen om de leerlingen van de basisscholen hun verkeersdiploma’s uit te reiken.

Maandag - de eerste dag na de vakantie - begon de dag in groep 7 van De Zaaier in Nieuwleusen meteen goed. Wethouder Jan Uitslag overhandigde de leerlingen de diploma’s voor het behalen van het theorie- en praktijkexamen verkeer, samen met de afdeling Nieuwleusen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De geslaagde leerlingen kregen enthousiast applaus en ontvingen nog een klein presentje.

Iedereen geslaagd

De leerlingen uit groep 7 hadden eind maart het theorie-examen gemaakt op hun chromebooks. Hierbij werden vragen gesteld op het gebied van borden, voorrang, kruispunten en veilige plekken om te fietsen op de weg. Een aantal leerlingen behaalde het diploma alsnog met een herexamen. Begin april was het praktijkexamen en fietsten de leerlingen een route door Nieuwleusen. Ze lieten allemaal zien dat ze dit uitstekend konden: iedereen was namelijk in één keer geslaagd voor de praktijk.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency