Foto: Eigenaar Peter Huisman in de resten van zijn restaurant, foto: Marcel van Saltbommel.

Wegrestaurant De Lichtmis getroffen door grote brand

NIEUWLEUSEN - Afgelopen woensdag brak aan het begin van de middag een zware brand uit bij Wegrestaurant De Lichtmis. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht, maar het lijkt erop dat de brand begonnen is op het dak van het gebouw.

Nu, een paar dagen na de brand, is goed te zien hoe groot de schade is. “De keuken, het hart van ons bedrijf is compleet verwoest,” vertelt eigenaar Peter Huisman. “Hoe groot de schade precies is moet nog blijken, maar je kunt zien dat erg heel veel beschadigd en verwoest is.” Waar enerzijds de schade wordt opgenomen, kijkt Peter aan de andere kant vooral ook dapper vooruit. “Je wil gewoon zo snel mogelijk weer open en wat kunnen betekenen voor je gasten. Hoe we dat kunnen gaan doen, daar hoop ik komende week meer duidelijkheid over te krijgen.”  

Wegrestaurant De Lichtmis kent een rijke historie en bestaat al meer dan 125 jaar. Het begon met het verkopen van kopjes koffie in de kruidenierszaak bij de Lichtmis in Dedemsvaart. Dat werd al snel ook een borrel en daarmee was de transformatie tot café volbracht. De vierde generatie, Bertus en Hennie Huisman, maakten er vanuit het café een wegrestaurant van. Die titel draagt het ook onder leiding van hun zoon Peter nu nog. Het restaurant was in 2010 te zien in het TV-programma ‘Herrie in de keuken, van topchef Herman den Blijker. 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency