Weer winst voor korfballers d'Ommerdieck

NIEUWLEUSEN - De eerste thuiswedstrijd in sporthal De Spil zette d’Ommerdieck zaterdag om in winst (15-7). De tegenstander was Oranje Zwart uit Zwolle.

Oranje Zwart was met veel spelers naar Nieuwleusen gekomen. Naast het team was er een goed gevulde bank met 6 wisselspelers en daarbij ontbraken er nog twee spelers. Oranje Zwart wisselde daardoor voortdurend.

Sterke start

d’Ommerdieck startte zeer sterk. In twee minuten had Gerja Eykenaar er voor gezorgd, dat er 2-0 op het scorebord stond. Daarna bleef d’Ommerdieck zuiver schieten en dat resulteerde na een kwartier in een 6-0 voorsprong. Daarna kwam Oranje Zwart beter tot scoren en leverde de ruststand van 10-5 op.

Na rust

Ook na rust scoorde d’Ommerdieck in de eerste minuut. Jasper Batterink bracht de stand op 11-5. Na 10 minuten was de stand 13-7. Er volgde een doelpuntloze periode, waarbij allebei de teams wel veel kansen kregen, maar deze niet wisten te benutten. Gert Timmerman zorgde voor 14-7. Maar het duurde tot de laatste minuut, voordat Denise Schuurman uit een vrijebal de eindstand op 15-7 bracht.

Doelpuntenmakers

Doelpuntenmakers: Gerja Eykenaar 7x, Lianne ter Wisscha 2x, Gert Timmerman 2x, Jarno Kronenberg , Denise Schuurman, Miranda Huzen en Jasper Batterink allen 1x.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 25 november speelt d’Ommerdieck in Ruinen tegen NIEK 1.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency