Foto: Het bestuur van de Oranjevereniging Nieuwleusen, Rudie Holterman en Lennie Klein ontbreken. Foto: Marcel van Saltbommel.

Voorbereidingen voor dorpsfeesten gepauzeerd

NIEUWLEUSEN - De organisatoren van het Sukerbietenfeest in Lemelerveld en de Oranjefeesten in Oudleusen en Nieuwleusen hebben de pauzeknop ingedrukt. De voorbereidingen van beide dorpsfeesten zijn ‘on hold’ gezet, zolang er geen duidelijkheid is over de coronamaatregelen die dan gelden.

Sukerbietenfeest Lemelerveld

Het Sukerbietenfeest in Lemelerveld zou georganiseerd worden van 11 tot en met 15 augustus. De afgekondigde aangescherpte maatregelen gelden tot 13 augustus en theoretisch is het dus mogelijk dat activiteiten op de laatste dagen van het programma, al dan niet in aangepaste vorm, door kunnen gaan. “Het was de bedoeling om afgelopen week te starten met de verkoop van de kaartjes voor de Pubquiz, de Verrückte Sontag en het muziekprogramma. Door de aangekondigde extra maatregelen kunnen die genoemde activiteiten op een terras voor 1000 bezoekers half augustus in ieder geval niet doorgaan. Wat er allemaal wel of niet door kan gaan, wordt op dit moment uitgewerkt,” aldus Marcel Reimink namens de organisatie.

Oranjefeest Oudleusen

Bij de Oranjevereniging Oudleusen staan de plannen ook on hold. “Als de maatregelen blijven zoals ze nu zijn, gaat het helaas niet door. Mochten er nog weer versoepelingen komen, dan kijken we wat we alsnog in kleinere vorm kunnen regelen,” aldus Remko Uithol.   

Oranjefeest Nieuwleusen

Ook de Oranjevereniging Nieuwleusen heeft de voorbereidingen voor het Oranjefeest, gepland in de eerste week van september, voorlopig stopgezet. “Dit houdt in dat we geen verdere voorbereidingen treffen die ons direct geld kosten,” aldus voorzitter Patrick Belderink. “Om een voorbeeld te geven: eigenlijk zouden we deze week de toiletvoorzieningen definitief vast moeten leggen. Dat is een kostenpost van zo’n 12.000 euro. Daarvan vinden we het onverantwoord om dit nu vast te leggen terwijl er een reële kans is dat het feest niet doorgaat. Natuurlijk hopen we van harte dat we over een maand weer kunnen versoepelen en we, met een hele korte voorbereidingstijd die ons dan nog rest, een mooie feestweek kunnen organiseren,” besluit Patrick. De Oranjevereniging werkt in de tussentijd aan een sterk afgeslankt programma met enkele activiteiten die ook binnen de huidige maatregelen georganiseerd kunnen worden. Te denken valt onder andere aan de de kinderspelen, playbackshow en de pubquiz.   

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency