Foto: Flash Nieuwleusen Dames 1

Volleybalvereniging Flash Nieuwleusen verrast Assen

NIEUWLEUSEN - Flash Nieuwleusen Dames 1 nam het zaterdag thuis op tegen Sudosa-Desto DS 4. Tijdens de warming-up verscheen er een jong team aan de andere kant van het net.

De eerste set won Nieuwleusen met 5-25. De tweede set met een score van 13-25, de derde met 6-25. Maar de laatste set kwam Sudosa-Desto terug en won met 25-19. Flash heeft toch nog 4 punten thuis gehouden van de nummer 2. Volgende week speelt Flash om 16.00 thuis tegen O.S.R DS 1.

Eerste set

De eerste set werd gestart met Eva-Rosa Fieten, Manouk Schoemaker,Suzan Vasse, Maaike van Dijk, Marit van der Woude, Manon van Blanken en Korien Hovenga. De dames uit Nieuwleusen gingen gelijk lekker van start. Door de goede servicedruk gingen de punten naar de kant van Flash. De jonge meiden uit Assen kregen het erg lastig. Er ontstonden een aantal mooie service-series en zo creëerden de dames uit Nieuwleusen een grote voorsprong. De coach uit Assen zette veel van zijn wissels, maar Nieuwleusen had de smaak te pakken en won deze set  met 5-25. 

Tweede set

Door de mooie winst in de eerste set waren de dames uit Nieuwleusen extra gemotiveerd. De tweede set ging op dezelfde manier door. Flash had weer een voorsprong, maar de rally’s werden deze set wat langer. Toch kon Sudosa het niet bijhouden en Flash Nieuwleusen kon nu vrijuit spelen en lekker gaan scoren. De gemaakte punten aan de kant van Nieuwleusen werden vol enthousiasme gevierd, zowel in het veld als naast het veld. Flash won deze set met een score van 13-25.

Derde set

Dit leek geen lastige wedstrijd voor Flash te worden. Dit gevoel werd sterker toen het begin van de derde set ook goed verliep. De dames uit Nieuwleusen moesten natuurlijk wel scherp blijven, maar verslapten (nog) niet. Vanaf de kant werden vele liedjes gezongen en er werd lekker aangevallen aan de kant van Flash. Sudosa-Desto ketste veel ballen weg en de voorsprong die Flash had opgebouwd werd groter en groter. Dit leverde een setwinst op van 6-25 voor Nieuwleusen.

Vierde set

De winst was nu binnen, maar in de vierde set verliep het anders. De teams gingen eerst gelijk op. Maar nu was het Assen die serverend veel druk legde. Ook door eigen fouten keken de dames van Flash al snel tegen een achterstand aan. Het stond 10-18 voor Sudosa. Flash moest nu echt een tandje erbij zetten om de 5 punten te pakken. In deze vierde set werden Mireille Huzen en Sabine van de Berg ingebracht. Er werden nog wat punten gemaakt door Flash, maar helaas lukte het niet om de achterstand weg te werken. De laatste set ging maar Sudosa-Desto met 25-19.

Flash Nieuwleusen heeft toch nog 4 punten thuis weten te houden van de nummer 2. Volgende week speelt Flash om 16:00 thuis tegen O.S.R DS 1. Publiek is van harte welkom.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency