Foto: de nieuwe ereleden met voorzitter Dirk de Vogel (rechts).

Volle Overkant bij viering 10-jarig bestaan ABSD Dalfsen

DALFSEN - Er moesten woensdagmiddag stoelen worden aangesleept bij de viering van het 10-jarig bestaan van de Algemene Bond Senioren Dalfsen (ABSD).

“Wat een zaal vol,” zei voorzitter Dirk de Vogel, “dat zijn we niet meer gewend!” Normaal zijn er rond de 100 bezoekers per activiteit, maar nu waren er wel 150.

Tien jaar geleden zegden de leden massaal hun lidmaatschap op van de ANBO, het vervolg van de ouderenclub die in 1966 was opgericht, destijds met 33 mannen en vrouwen. Met de landelijke ANBO was een conflict gerezen over de contributie. Niet alleen in Dalfsen, maar ook op veel andere plaatsen stapten afdelingen uit de bond. De senioren in Dalfsen gingen verder met een eigen bond, de ABSD. “Het is een gezonde vereniging, we hebben tussen de 240 en 250 leden en er zijn veel activiteiten. Dus we hebben veel te vieren,” aldus de voorzitter.

Ereleden

De Vogel riep twee trouwe bestuursleden naar voren, Mien Boerdijk, die al 17,5 jaar bestuurlijk actief is voor de senioren, en Derk Jan Meulman, die 14 jaar voorzitter is geweest, tot 2018. Meulman was ook degene die het concept ‘Vrienden van de ABSD’ heeft bedacht. Zij zamelen 110 ton papier in per jaar, 33 containers vol, en met de opbrengst kan de ABSD weer leuke dingen doen. Beiden werden uitgeroepen tot ereleden en kregen een oorkonde en bloemen overhandigd. De Vogel noemde – naast de eer – nog een voordeeltje van het erelidmaatschap: ze hoeven geen contributie meer te betalen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Pauwergirls

Wethouder Jan Uitslag sprak de jubilerende vereniging ook nog even toe: “De gemeente vindt het enorm belangrijk dat er veel activiteiten zijn voor ouderen. Dat is ook heel gezond voor de ouderen, dus eigenlijk ben ik de wethouder van gezelligheid en gezondheid.”
Na het officiële deel maakte het trio De Pauwergirls ‘de meisjes van de radio’ er een gezellige middag van met de senioren. Ze speelden een muzikale theatervoorstelling met herkenbare liedjes met een knipoog.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency