Voetballers SV Dalfsen en VV Roden delen de punten

DALFSEN - Het duel tussen SV Dalfsen en VV Roden heeft vanmiddag (zondag) geen winnaar opgeleverd. Net als in de heenwedstrijd afgelopen najaar (4-3 voor Roden), maakten beide ploegen er een spektakelstuk van: 3-3.

Op Sportpark Gerner was het regenachtig en winderig. Het hoofdveld bleek onbespeelbaar, maar ook op het kunstgrasveld waren de omstandigheden lastig. De gasten uit Roden begonnen sterk en troffen via Rutger van der Laan al vroeg de lat. Na ruim een kwartier was het alsnog 0-1, toen Stefan Jansen of Lorkeers een voorzet op ongelukkige wijze in het eigen doel werkte.

Opstelling puzzel

SV Dalfsen-trainer Jacob Grooten moest overigens flink puzzelen met zijn opstelling. Wegens blessures en vakanties was de selectie verre van compleet. Dat ook Gijs Wiltvank nog voor rust uitviel, maakte het er niet eenvoudiger op. Desondanks kwam Dalfsen na de tegentreffer beter in het spel. Toen Roden-goalie Klaas Kleiker zich verkeek op een vrije trap van Joren Rietman was de score weer gelijk.
Nog voor rust kwam Dalfsen op voorsprong. Jeroen Kamphuis deelde ene licht duwtje uit, scheidsrechter Pieter Tanja liet doorspelen en enkele tellen later tikte Remco Hultink de 2-1 binnen.

Na rust

Amper twee minuten na rust kwam Roden weer op gelijke hoogte, toen Guido Bos uit een hoekschop raak kopte. De bezoekers bleven gas geven en profiteerden in de 64e minuut van twijfelachtig optreden van de Dalfser defensie. Robin van der Tuin knalde de 2-3 tegen de touwen.

Slotfase

In de slotfase zette Dalfsen alles op alles om toch een resultaat over te houden. De 18-jarige aanvaller Vince van den Anker kwam binnen de lijnen voor zijn tweede competitiewedstrijd in de hoofdmacht en de eveneens 18-jarige Dann Kottink maakte zijn debuut. Het was eerstgenoemde die een punt redde voor Dalfsen. Vanaf de rand van het strafschopgebied nam Van den Anker de bal heerlijk op de pantoffel, waarmee hij de eindstand bepaalde op 3-3.

Middenmoot 1e klasse F

Met dit gelijkspel blijft Dalfsen prima meedraaien in de middenmoot van de 1e klasse F. Komend weekend is de ploeg vrij, waarna op zondag 1 maart de uitwedstrijd tegen VV Hoogezand op het programma staat.