Foto: de verlichte trekkers in Dalfsen. Foto: Marcel van Saltbommel.

Verlichte trekkers zorgen voor sfeervolle tocht in Dalfsen

DALFSEN - Ondanks de regen, was er vrijdagavond veel belangstelling voor de versierde trekkertocht in Dalfsen.

Samen met de gemeentes Ommen en Hardenberg reden er ruim 150 mooi versierde trekkers rond in het Vechtdal. Boeren hielden dit keer geen protestactie, maar wilden juist een warme kerstgroet brengen in de koude winterdagen.

Spontane actie

Het evenement was overgewaaid uit een spontane actie van collega-boeren uit Slagharen. De organisatie Vechtdal Boert Bewust - waar een aantal van de boeren bij zijn aangesloten - vonden het een goed initiatief om ook te organiseren in de gemeente Dalfsen. Cor Land, Ronald Noordman en Stephan Ulkeman namen dat op zich en zijn er trots op dat er zoveel animo was om hier aan deel te nemen. De boeren en boerinnen hebben gigantisch hun best gedaan om hun voertuig schitterend te versieren. De tocht was speciaal bedoeld als warme kerstgroet voor de bewoners van verzorgingstehuizen en wooncentra.
Sommige straten waren spontaan versierd met waxinelichtjes, muziekvereniging Excelsior verleende medewerking, mediakanalen, de gemeente Dalfsen die een vergunning verleende en alle mensen die op de achtergrond hebben meegewerkt. En natuurlijk alle boeren en boerinnen die hebben meegewerkt met het versieren en het rijden van de optocht.
Opmerkingen of suggesties kan iedereen sturen naar e-mailadres: [email protected]
Kijk ook eens op de Facebook pagina: verlichte trekker optocht Dalfsen.
De organisatie gaat evalueren of het een terugkerend evenement moet worden.

Foto onder: Marcel van Saltbommel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency