Veel belangstelling voor infobijeenkomst over noodopvang in Hof van Dalfsen

DALFSEN - De informatiebijeenkomst over de tijdelijke noodopvang van maximaal vijftig asielzoekers, Oekraïense vluchtelingen en statushouders in het Hof van Dalfsen trok donderdagavond veel belangstelling. Ruim honderd mensen kwamen naar het Hof van Dalfsen om vragen te stellen maar vooral ook om hun zorgen te uiten.

Burgemeester Erica van Lente beantwoordde de vele vragen. Daarbij ging ze, op verzoek van enkele direct omwonenden, uitgebreid in op de vraag wanneer de afspraken met de Lenferink Groep, de nieuwe eigenaar van het horecapand, zijn gemaakt. Daarover hadden de bewoners een paar dagen eerder andere informatie gekregen van de gemeente. ‘Dinsdag 13 september heeft het college besloten de opvangcapaciteit in het Hof beschikbaar te stellen. Daarna is er een check gedaan op de geschiktheid en de brandveiligheid. Dat pakte positief uit waarna de laatste onderhandelingen met de Lenferink Groep konden worden afgerond. De huurovereenkomst voor zes maanden is uiteindelijk maandagochtend gesloten. Vervolgens zijn de omwonenden ’s middags met een brief geïnformeerd’, aldus Van Lente.

Vertegenwoordigers van de Lenferink Groep uit Zwolle informeerden de volle zaal over hun bedoelingen met het horecapand. Zij zijn nog bezig met het maken toekomstplannen waarbij meerdere opties, waaronder een zorghotel, worden onderzocht. Het huurcontract met de gemeente voor de noodopvang is voor maximaal zes maanden afgesloten. 

Net als in augustus bij de noodopvang in De Spil in Nieuwleusen is er ook nu nog geen duidelijkheid over de samenstelling van de groep asielzoekers die vanaf maandag 3 oktober naar Dalfsen komt. Dat maakt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) pas op het laatste moment bekend. De antwoorden op veel vragen zijn terug te lezen op de website van de gemeente.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency