USV valt ver terug na voorsprong

NIEUWLEUSEN - USV ging tegen het nog puntloze Renado uit Sint Nicolaasga sterk van start. Maar de voorsprong werd snel uit handen gegeven door het zeer bedenkelijke spelpeil. Uiteindelijk verliet USV met negen man en lege handen het veld: 1-3.

De thuisclub begon sterk: al na vijf minuten strandde een kopbal van Ron Meijerink op de paal. Na een kwartier was het wel raak. Chiel de Weerd werd op rand 16 onderuit gehaald en de vrije trap van Leon Kooiker paste precies naast de paal (1-0).
Ondanks deze opsteker zakte USV daarna weg naar een zeer bedenkelijk niveau. Linies sloten niet aan en door verkeerde keuzes en slordig balverlies kreeg Renado steeds meer overwicht. De gevolgen bleven niet uit. In de 19e minuut rondde Giedo de Weerd een bal ‘over de hele’ perfect  gecontroleerd af: 1-1. Een andere Friese smaakmaker zette zijn ploeg na een half uur verdiend op voorsprong. Met een vrije trap van zeker 30 meter verraste technicus Arjen Postma doelman Martijn Scheper: 1-2.
Na rust stapelden de problemen voor USV zich in hoog tempo op. De ploeg moest met tien man verder na een wat makkelijk gegeven tweede gele kaart aan Dennis van der Veen. Met nog 20 minuten op de klok kwam USV nog verder in ondertal. Een halfbakken terugspeelbal vanuit het middenveld  bracht doelman Martijn Scheper in verlegenheid. Ver buiten het doelgebied kwam zijn reddingsactie een fractie te laat: rood. Omdat USV al drie keer had gewisseld, kreeg Kay Huzen de keeperstrui om de schouders.
Gek genoeg kreeg USV met twee man minder nog kansen op de gelijkmaker. Inzetten van Ron Meijerink en Jonatha Cesario werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Auke Piet van der Hoek. Aan de overkant liet Kay Huzen intussen zien dat hij ook nog toekomst heeft als keeper. Maar tien minuten voor tijd was het echt over en uit toen Giedo de Weerd van dichtbij de 1-3 binnentikte. Zondag gaat USV op bezoek in Oldemarkt, aanvang 14.00 uur.