Foto: Ian Vlierman in een duel om de bal. Hij was een van de weinige spelers van USV die wel een voldoende scoorde. Foto: Peter Meijerink.

USV Nieuwleusen zakt zwaar door de ondergrens

NIEUWLEUSEN - En dát was drie op een rij voor USV! Maar helaas geen cijfers om trots op te zijn. Voor de derde keer binnen een kalenderjaar, ging USV onderuit in de derby tegen Balkbrug.

De manier waarop de nederlaag dit keer tot stand kwam was meer dan pijnlijk. USV kwam nog wel vlot op voorsprong toen Joris Bouwman in de 4e minuut de bal in eigen doel werkte (0-1). Die meevaller was niet aan USV besteed. In de 7e minuut kopte Nick Jansen een totaal ongehinderde voorzet knap binnen (1-1). Binnen een kwartier stond Balkbrug dankzij weer Nick Jansen en Lennart Baas zelfs al op 3-1 omdat het zwalkende USV de ene beginnersfout op de andere stapelde.
Na de drinkpauze halverwege de eerste helt gaf USV weer iets van een teken van leven. In de 30e minuut deelde lichtpuntje Ian Vlierman een slim duwtje uit om daarna met een nog slimmer boogballetje de verre hoek te vinden (3-2).

Na rust

Wie na rust hoopte op enige verbetering in het spel van USV, kwam bedrogen uit. Al in de 48e minuut werd de 4-2 cadeau gegeven aan Lennart Baas. En na iets meer dan een uur werd USV aan de zijkant volledig overlopen waarna Anne Dijkstra simpel kon binnentikken (5-2). Een grotere nederlaag bleef een totaal inspiratieloos, futloos en stuurloos USV bespaard. De wanvertoning op een bloedheet sportpark De Balk gaf na afloop in het USV-kamp veel stof tot nadenken richting start van de competitie. Voor het zover is speelt USV eerst nog de laatste wedstrijd in de poulefase voor de beker. Op verzoek van tegenstander Vilsteren gebeurt dat niet op zondag, maar al komende zaterdag. Aanvang 18.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency