USV Nieuwleusen verliest van SVV ’04 en blijft 4e klasser

NIEUWLEUSEN - Nacompetitie en USV: een goede match is het nog steeds niet. Voor het 3e seizoen op rij ging het mis. Dit keer was SVV ’04 uit Schoonebeek het struikelblok, die won de wedstrijd met 1-0 door een spijtig eigen doelpunt van USV.

De herkanser uit Schoonebeek liet al snel het initiatief aan USV. Maar het vele balbezit en het goed verzorgde spel van USV leverden aanvallend nauwelijks rendement op. Omdat ook SVV ’04 voorin niks klaarspeelde, was er van enige opwinding geen sprake. Tot de 20e minuut. Er was helemaal niets aan de hand toen USV-captain Niek Hamers de bal met een boog terugspeelde op doelman Thijs van Vliet. Een windvlaag deed de rest. De bal kreeg ineens vaart en hoogte, Van Vliet kon er niet meer bij, zette de achtervolging in, maar kon het eigen doelpunt niet meer voorkomen (1-0). Ongeloof aan beide kanten. Een treffer rechtstreeks uit het rariteitenkabinet. Nog geen 10 minuten later leek Niek Hamers ook aan de andere kant te scoren, maar zijn kopbal, na eindelijk eens een goede aanval, ging rakelings naast. Veel meer viel er voor rust niet te beleven.

Na rust

Met de wind wat meer in de rug was het aan USV om de ongelukkig opgelopen achterstand te repareren. Het kwam er maar niet van. Eigenlijk veranderde er helemaal niets aan het van beide kanten zouteloze spel. De voor Robin Borger ingevallen Ian Vlierman probeerde het met een kopbal en Leon Kooiker mikte te hoog. Waar het wachten was op een slotoffensief van USV, kreeg juist in die fase de thuisclub wat meer grip op de wedstrijd. De minuten tikten weg voor USV dat ook in blessuretijd er niet in slaagde SVV ’04 doelman Wiljo Wesseling in verlegenheid te brengen. Uiteindelijk was het geen toeval dat het duel tussen deze aanvallend volstrekt onmachtige ploegen werd beslist door een curieuze eigen treffer. De teleurstelling was na afloop voelbaar bij USV. Want er viel echt wel wat te halen in Schoonebeek. Maar er was ook realiteitszin. Want bij USV was zondag niemand in staat om over te schakelen naar een plan B. Daarom mag SVV ’04 blijven hopen op handhaving in de 3e klasse en gaat USV zich komend seizoen onveranderd melden in de 4e klasse.

Foto onder: Marcel van Saltbommel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.