USV Nieuwleusen kan draai nog niet vinden

NIEUWLEUSEN - Al in de 2e minuut stond USV zondag op voorsprong tegen Dwingeloo. Dat had zelfs al eerder gekund.

Vanaf de aftrap dook Stefan Boers gevaarlijk op voor Dwingeloo keeper Erwin Hof. Bij de volgende aanval was het wel raak. Kay Huzen en Leon Kooiker waren sterk in de lucht en de afronding van Rémon van der Kolk was hard en droog (1-0). Na deze bliksemstart was er lang evenwicht. De gasten kregen wat meer spelaandeel, maar weinig kansen. Met de rust in zicht sloeg Dwingeloo ineens toe. USV zag een overtreding, arbiter Degirmenci niet en de geslepen Frits Nijstad kreeg alle ruimte (1-1). Robert Mulder zette even later zijn ploeg zelfs op voorsprong. Een gelukje. Zijn knappe schot vanaf 30 meter werd gekeerd door de lat, maar flipperde via een USV-been toch over de doellijn. Na rust had USV nog alle vertrouwen in een goede afloop. Sander Schaeffer zag de vrije hoek, maar mikte naast. Na een kwartier deed USV zichzelf de das om door een paar grote fouten. Eerst Melvin Koning (1-3) en direct daarna Frits Nijstad (1-4) maakten van het restant van de wedstrijd een formaliteit. USV probeerde nog wel wat, maar het vuur ontbrak. Vlak voor tijd was het aan de andere kant wel weer raak toen Julian Otter bij de eerste paal simpel een corner binnentikte (1-5). Door de stevige nederlaag blijft USV puntloos en moet zondag in Loon bij Assen de slechte seizoenstart een wending geven tegen LEO. Aanvang 14.00 uur.