USV Nieuwleusen eenvoudig langs Steenwijk (4-0)

NIEUWLEUSEN - Door een 4-0 overwinning op vv Steenwijk blijft USV meedraaien in de top van de 3e klasse.

Onder prima leiding van arbiter Ordelmans begon het team van trainer/coach Kees de Jong uit Steenwijk nog helemaal niet zo slecht aan de wedstrijd. Kort op de man spelend, gaf het USV in de beginfase weinig ruimte tot een fatsoenlijke opbouw. Daar kwam verandering in toen in de 16e minuut Leon Kooiker met een steekpass Thijmen Stegeman bediende, waarna Ron Meijerink doeltreffend kon afronden, 1-0. USV zette hierna een extra tandje bij. Via de flanken werd de verdediging van de Steenwijkers regelmatig onder druk gezet. Dat leverde in de 34e minuut het tweede doelpunt voor de thuisploeg op. Na uitstekend voorbereidend werk van Frank Kuiper kon Ron Meijerink met een strak schot de 2-0 laten aantekenen. Vijf minuten later was het alweer raak toen Thijmen Stegeman Leon Kooiker vrij voor doelman Lennard Jonkers van Steenwijk zette. Met een paar kapbewegingen van de balvaste spits gaf hij de keeper het nakijken, 3-0.

Na rust

in de tweede helft viel er eigenlijk niet meer zoveel te beleven op sportpark Hulsterlanden. USV geloofde het wel en Steenwijk wilde misschien nog wel maar het geloof op een beter resultaat was er eigenlijk niet meer. De ervaren en nimmer opgevende verdediger Jarno Muis van Steenwijk moest zijn doelman Jonkers in de 52e minuut nog een keer troosten toen deze een ogenschijnlijk houdbaar schot van Ron Meijerink in het doel zag verdwijnen, 4-0. Bij deze stand bleef het uiteindelijk en veel toeschouwers waren vast blij de warme kachel op te kunnen gaan zoeken.

Zondag speelt USV in en tegen Ruinen. Het duel op sportpark De Baete begint om 14.00 uur.