Foto: MSC-keeper Mark Holterman heeft de bal. Foto: Peter Meijerink.

USV en MSC geven elkaar geen centimeter ruimte: 0-0

NIEUWLEUSEN - Het leek eerder een finale om een grote prijs dan een oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen. Vanaf de aftrap tussen USV en MSC spatten de vonken eraf. Gelukkig stond de ervaren arbiter Drenth voor hetere vuren.

Tegenstander MSC maakte na 110 jaar voetballen op zondag een volledige overstap naar de zaterdag. Daar moet de vorig seizoen nog hoofdklasser helemaal in de kelder beginnen. Het plan is om zo snel mogelijk een paar stappen omhoog te maken. Dat gaat ongetwijfeld snel lukken. Want met de mix van ervaring en talent is de Meppeler traditieclub ongetwijfeld een van de titelfavorieten in de 5e klasse.   

Door de verbeten duels op het middenveld, kwamen beide ploegen voor rust nauwelijks in de zestien. USV had een licht overwicht, maar grote mogelijkheden leverde dat niet op. Ook de verdediging van USV liet weinig toe. Met als logisch gevolg een doelpuntloze eerste helft. Na rust bleef het onveranderd druistig. De aanvallers kwamen er maar niet door. De ruimtes bleven uiterst beperkt. Wel moest de betrouwbare MSC doelman Mark Holterman nog een keer gestrekt naar de hoek na een inzet van Thijmen Stegeman. Vlak voor tijd leek MSC er nog met de winst vandoor te gaan. Na een vlotte aanval ging Björn Lefferts voor eigen succes, maar raakte slechts de lat boven Martijn Scheper. Beide teams lieten nog wat talentvolle jeugdspelers vlieguren maken, zonder dat het verschil werd gemaakt. Het bleef 0-0, maar saai was het niet.

Zaterdag oefent USV bij 2e klasser De Weide uit Hoogeveen. Op sportpark Schutlanden wordt om 15.00 uur afgetrapt.    

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency