USV en Mildam houden elkaar in balans: 0-0

NIEUWLEUSEN - USV en Mildam bleken zondagmiddag volledig aan elkaar gewaagd, wat tot uiting kwam in de brilstand die na 90 minuten op het scorebord stond.

Ondanks het gemis aan doelpunten had het publiek een leuke middag op sportpark Hulsterlanden. Voor rust zagen beide keepers om beurten een paar gevaarlijke inzetten rakelings voorlangs gaan. Ook na de onderbreking bleef het duel in evenwicht. De aan elkaar gekoppelde  smaakmakers Leon Kooiker en Stijn Rijlman gaven elkaar geen duimbreed toe.

Iedereen wist: een doelpunt zou de winst betekenen. Eerst was Mildam daar dicht bij. USV-doelman Martijn Scheper moest ver van huis om een Friese counter te onderscheppen. Waarna USV trainer Yves Heskamp met een paar wissels alsnog de winst probeerde te forceren. De aanvallende  durf werd in de attractieve slotfase bijna beloond. Leon Kooiker stuitte op de degelijke doelman Peter Hoekstra, Dennis van der Veen was met de klok op 90 nog heel dichtbij en diep in extra tijd had USV ronduit pech toen een klutsbal via de onderkant van de lat het veld weer insprong. Waardoor alles bleef zoals het was (0-0). Zondag gaat USV op bezoek bij middenmoter DIO Oosterwolde. Aanvang 14.00 uur.