Foto: SV Nieuwleusen in Lloret de Mar.

Uniek trainingskamp SV Nieuwleusen in Spanje

NIEUWLEUSEN - Een kleine honderd voetballers van S.V. Nieuwleusen reisden afgelopen weekend naar Spanje voor een trainingsweekend in Lloret de Mar.

De selecties van het 1e elftal, het 2e elftal, JO19-1 en vrouwen 1 waren vrijwel voltallig aanwezig en ze werden vergezeld door vertegenwoordigers van het bestuur en verschillende commissies.

Timo Muller en Thijs Westerman organiseerden de trip, samen met anderen. De trip van de voetballers werd mogelijk gemaakt door een eigen bijdrage, de Club van 100 en een handvol specifieke sponsors.

Donderdagmorgen rond 6.00 uur verzamelde het enthousiaste gezelschap zich in het clubhuis van SV Nieuwleusen. De reis begon in een overvolle bus richting het vliegveld in Eindhoven en eenmaal geland op Barcelona El Prat werd de eindbestemming Lloret de Mar na een busreis van anderhalf uur bereikt.

De dames trainden vrijdagochtend onder een heerlijk zonnetje en de heren speelden onderlinge, gemixte, partijen op een nabijgelegen trainingscomplex. ’s Middags waren er fanatieke potjes voetvolley en voetbal op het strand van Lloret en ’s avonds kon men de voetbalkennis ophalen tijdens een pubquiz in de kroeg van het hotel.

Zaterdag stond in het teken van Barcelona: er werd Catalaanse cultuur gesnoven en een groot deel van de groep had kaartjes voor het magische Camp Nou waar de wedstrijd FC Barcelona - Eibar (5-0) werd gespeeld. Messi wist waarschijnlijk dat er nogal wat Nieuwleuser aanhang in het stadion zat, want hij liet zich van zijn fabuleuze beste kant zien door vier keer te scoren. Dat werd natuurlijk na afloop gevierd in de lokale kroegen.

Na een mooie strandwandeling werd zondag rond de middag de terugreis ingezet en kwam het gezelschap rond 21.30 uur weer aan bij sportpark ’t Klaverblad.

 

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency