Foto: De Deel is een verzamelpunt van enkele bedrijven tijdens de open dag. Foto: Marcel van Saltbommel.

Uitgebreid programma tijdens Open Bedrijvendag Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - ‘Ontdek werkend Nieuwleusen!’ Onder dat motto openen zo’n 32 bedrijven in Nieuwleusen komende zaterdag 5 oktober hun deuren.

Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen die wat meer wil weten over techniek, bouw of administratie, of over ICT, horeca en nog veel meer, een kijkje nemen in de keuken. De Industriële Kring Nieuwleusen (IKN) is initiatiefnemer van de Open Bedrijvendag.

Trots op bedrijven

“Op 25 bezoekadressen is er van alles te zien en te doen,” zegt Arenda Brinkman, voorzitter van de IKN. “Meer dan 32 bedrijven doen mee, en een aantal bedrijven staat samen bij De Deel. Dat geeft wel aan dat er bij de ondernemingen veel bereidheid is om mee te doen.” Bij de winkels komt iedereen wel, maar bedrijven zitten toch wat meer op afstand, ook letterlijk, op de industrieterreinen, merkt ze. “We mogen best trots zijn op wat er hier allemaal is in Nieuwleusen, al past dat niet zo in de aard. Vaak zijn we hier te bescheiden,” zegt Arenda.

Veel mogelijkheden

“De bedrijven willen zich natuurlijk graag laten zien,” zegt Karin Esman, mede-organisator van de dag. “Maar we doen het ook voor het dorp, we willen in verbinding komen met elkaar.” Bij het voorbereiden van de dag merkt ze al hoe iedereen elkaar helpt met goede ideeën. Maar de leden van de IKN willen ook graag laten zien wat er allemaal mogelijk is. Waarom werk zoeken in Zwolle of verderop, terwijl er in Nieuwleusen zoveel leuke bedrijven zijn? “Mensen weten soms helemaal niet wat hier allemaal zit aan prachtige bedrijven,” zegt Karin.  Ze zou het leuk vinden als de jeugd enthousiast wordt om in Nieuwleusen te blijven – of weer terug te komen, als ze weten wat er allemaal mogelijk is in het dorp.

Leuk programma

De bedrijven doen niet alleen de deur open, maar velen hebben ook echt een leuk programma bedacht. Met rondleidingen en activiteiten om te doen en ze geven leuke gadgets weg. Bij Westerman logistics krijgen de bezoekers bijvoorbeeld een rondleiding en mogen ze rijden in een vrachtwagen. Bij Vechtdal Bouw kan men vogelhuisjes maken, bij Arcabo staat de Technobiel, een mobiele experimenteerruimte, waarin kinderen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. Bij De Deel staat een 3D-printer en bij Hoekman Roestvaststaal kan iedereen met een lasersnijmachine en andere apparaten z’n eigen rvs-opener maken. En lassen met de hand, cobot en robots, live muziek, een barista en nog veel meer. En zo laten alle bedrijven hun sterke kanten zien.

Winactie fotocollage

De organisatie van de Open Bedrijvendag heeft verder nog een leuke winactie bedacht: de bezoekers kunnen een fotocollage maken van deelnemende bedrijven die ze hebben bezocht op de open dag. Als ze van deze foto’s een mooie collage maken en die insturen, maken ze kans op mooie prijzen.
Voor meer informatie, houd de website www.industrienieuwleusen.nl in de gaten of volg ze via de Facebookpagina van Open Bedrijvendag Nieuwleusen.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency