Foto: De officiƫle handeling bij de start van de tweede fase van woonwijk Oosterdalfsen.

Tweede fase woningen Middeleeuwen van start

NIEUWLEUSEN - Op de bouwlocatie aan de Middeleeuwen werd donderdagmiddag het startsein gegeven voor de start van de tweede fase van de Middeleeuwen in de woonwijk Oosterdalfsen.

De bouw van 44 sociale huurwoningen en vijftien koopwoningen werd ingeluid met een officiële handeling: bestuurders van de betrokken partijen plaatsten een het laatste betonblok in de fundering van een woonblok. Dat gebeurde in het bijzijn van een flink aantal kopers, want de koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht (in enkele gevallen gaat het vooralsnog om een optie tot koop, in afwachting van het rondkrijgen van de financiering).

Vorig jaar realiseerde Vastbouw nabij de locatie al 27 sociale huurwoningen en 13 koopwoningen. In september is de nieuwe fase gestart, waarin Vastbouw voor woonstichting VechtHorst 32 eengezinswoningen realiseert, alsmede twaalf woningen waarbij slaap- en badkamers op de begane grond gesitueerd zijn. Daarnaast omvat het project vijftien koopwoningen: negen eengezins- en zes zogeheten microwoningen. “Deze laatste zijn bijzonder te noemen”, aldus Vastbouw-directeur Ronnie Hondeveld. “Op een beperkte oppervlakte  bouwen we woningen die specifiek bedoeld zijn voor één- en tweepersoons huishoudens.

Het gaat om een zogeheten bouwplan ‘onder architectuur’: een eigentijds ontwerp voor starters- en sociale huurwoningen van esthetische kwaliteit.

Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen meldde dat het project een voortzetting is van wat zijn voormalige collega Klaas Agricola in gang heeft gezet. “Hij heeft destijds zijn nek uitgestoken om deze microwoningen te realiseren. Er is een heel diverse vraag naar woningen, en daar spelen we zo goed mogelijk op in. We zijn trots op het diverse aanbod. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om in dit dorp aan de rivier te wonen.”

VechtHorst-directeur Robert Waarsing verwacht op basis van de nu al getoonde belangstelling dat ook de huurwoningen snel bewoond zullen worden. “We kiezen er bewust voor om verschillende soorten woningen verspreid door de wijk te realiseren, zodat er een gemengde bevolking ontstaat.” Naar verwachting is het gehele project na de zomer van 2019 opgeleverd. Alle woningen zijn gasloos, inmiddels een vaststaand uitgangspunt bij nieuwbouw in de gemeente Dalfsen.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency