Foto: huize Den Aalshorst in Dalfsen in het wandelboekje. Foto: Max de Krijger.

Twaalf wandelingen in Vechtdal Overijssel

DALFSEN - Vechtdalbewoner en fotograaf Max de Krijger heeft zijn wandelboekje Vechtdal Overijssel afgerond. Hij heeft de routes uitgestippeld en beschreven met historie en natuurinformatie en de foto's gemaakt.

Wandelaars zullen ook de gemeente Dalfsen bezoeken, met het boekje in de hand. De wandelgids, uitgegeven door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, ligt sinds eind november in de winkels.
Volgens De Krijger is de Overijsselse Vecht een van de mooiste rivieren die ons land kent. Hij heeft over de 60 kilometer dat dit regenwaterriviertje zich door ons land slingert, maar liefst twaalf volkomen verschillende rondwandelingen uitgezet. De schrijver leidt de wandelaars langs sluizen en stuwen, door velden met majestueuze bomen en rietkragen vol zingende vogels. Ze beklimmen serieuze ‘bergen’ om te kunnen genieten van weidse uitzichten en doorkruisen de Sahara, een zandverstuiving bij Ommen die haar naam eer aandoet. Met de geïllustreerde gids kan de bezoeker twaalf mooie dagen doorbrengen in het Vechtdal.

De cover van het wandelboekje

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency