Turnsters Gymnastiekvereniging Nieuwleusen door naar halve NK

NIEUWLEUSEN - De turnselectie van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) had een goede zaterdag. In Hengelo konden de meiden tickets verdienen voor de halve NK derde Divisie half april. Drie turnsters lukte dat.

Vijf turnsters van GVN waren via voorronden doorgedrongen tot deze Districtsfinales, waar de beste turnsters van Gelderland en Overijssel ziijn vertegenwoordigd.

Bij de Jeugd 1 zette Sophie Kijk in de Vegte een goede wedstrijd neer. Helaas kwam Sophie net te kort om door te mogen, maar was zeker tevreden met haar 20e plaats. Ze heeft een goed seizoen gedraaid en een enorme vooruitgang gemaakt.

Bij de Jeugd 2 viel Merel Benne van de balk en die punt kostte haar de doorstroom. Merel turnde verder een goede wedstrijd en werd keurig 16e. Elize Vedder turnde de wedstrijd goed uit in dezelfde klasse en werd 8e. Ze gaat door naar de volgende ronde.

De senioren moesten aan het einde van de dag turnen, rond 18.00 uur. Madelief Logtenberg en Carlijn Beernink zaten meteen goed in de wedstrijd. Doordat er veel senioren waren, was het erg moeilijk om te zien hoe goed de tegenstand was. Maar beide dames zaten relaxed in de wedstrijd en haalden op het goede moment de punten binnen, vooral op balk en vloer. Dat kwam ook tot uitdrukking in de jurycijfers, waarbij Carlijn de hoogste dag score had op vloer. Mede door deze goede cijfers werd Madelief 20e en Carlijn 11e. Carlijn werd daarbij de beste senior uit Overijssel. Beide dames hebben genoeg punten verzameld om door te mogen.

GVN ziet het als een groot succes, omdat de uren die GVN te besteden heeft aan trainingen, niet te vergelijken zijn met de andere clubs, die minimaal twee keer zoveel trainen. Toch levert GVN elk jaar weer turnsters af richting NK. Een groot compliment voor de club, turnsters en trainers.

Het resultaat van een half jaar hard werken: drie turnsters door naar de 1/2 NK derde Divisie half april.

Turnsters van GVN komen weer in actie op zaterdag 29 februari tijdens de Play Off wedstrijden 4e Divisie in Wierden.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency