Turnsters Gymnastiekvereniging Nieuwleusen door naar halve NK

NIEUWLEUSEN - Vier turnsters van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) turnden zaterdag bij de Districtsfinales van de 3e Divisie in Nijmegen. Daar kon men de kwalificaties voor plaatsing voor de halve NK behalen.

Bij de Jeugd 1 werd Elize Vedder 5e en Merel Benne 11e. Beiden zijn door, want elf turnsters stromen door.

Bij de senioren was te merken dat het niveau van Gelderland net wat hoger ligt. Madelief Logtenberg werd uitgeschakeld en Carlijn Beernink staat als eerste reserve om door te stromen.

De NK finale wordt half april gehouden, dus nog voldoende tijd om de oefeningen te perfectioneren. De turnsters van GVN komen voor het eerst weer in actie in de Play Off wedstrijden op zaterdag 2 maart in Emmeloord.

Renske Bijlenga goed voor goud

NIEUWLEUSEN – Bij de voorronden voor de vijfde divisie, die Gymnastiekvereniging Nieuwleusen vorige week zaterdag organiseerde in De Spil, heeft GVN-turnster Renske Bijlenga beslag gelegd op een gouden plak.

Bij de Instap hielden de jonge turnsters zich goed staande. Vooral Chelina Wassebalie deed het goed, maar ze moest helaas genoegen nemen met een vierde plaats. Hillyanne Veijer werd zevende, Edith Berghuis twaalfde en Julia Dunnink zestiende. Bij de Pupil 2 turnde Mae van Spijker een prima wedstrijd, maar ook zij moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Lieke Bos en Ilse Vreeburg moesten dit jaar naar de keuze oefenstof bij de Jeugd 2. Lieke werd keurig zevende en Ilse elfde. Bij de senioren turnden Renske Bijlenga en Esmé Strijker een prima wedstrijd. Renske pakte een eerste plaats en Esmé werd zevende. Beide dames waren tevreden over hun prestatie.

Het was voor GVN de eerste keer dat de vereniging een wedstrijd organiseerde in de nieuwe accommodatie van De Spil. Het was een eerste test hoe de nieuwe accommodatie zou bevallen. Er waren zeker organisatorische puntjes voor verbetering, maar toch kijkt de club, mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers, terug op een zeer geslaagde wedstrijd. 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency