Foto: Foto's Marcel van Saltbommel.

Tukker FM haalt 50.000 euro op voor ALS Nederland

NIEUWLEUSEN – Tijdens de vijfde editie van de Tukker FM Donders Dikke Tentparty overhandigde Menno Muis zaterdagavond een cheque van 50.000 euro aan Evert en Hillie van Zoelen van het ALS Team Nieuwleusen.

Het bedrag van 50.000 euro is, met dank aan De Paladijns, samen met de luisteraars van Tukker FM en party-bezoekers opgehaald. Mariska van Loon, een van de bandleden, lijdt aan de spierziekte ALS. Zij wilde nog één keer als haar ‘liefste wens’ een groots optreden geven ten bate van ALS. Dat gebeurde in een volledig uitverkochte tent op de hoek Dedemsweg/Westeinde. De Paladijns ontvingen als verrassing ook nog een miljoenenaward voor meer dan één miljoen verkochte platen. Eddy Mensink en Nico Silvius, directeur Tukker FM, reikten een grote herdenkingsplaat uit aan beide koppels van De Paladijns.

Jouw liefste wens

De Belgische formatie is nog steeds razend populair bij de liefhebbers van piratenmuziek. Ter gelegenheid van de actie ‘Tukker FM voor ALS’ heeft platenmaatschappij Telstar eenmalig een gelimiteerde single uitgebracht van het nummer ‘Jouw liefste wens’ met daarop de originele versie plus een live opname van deze grote hit van De Paladijns. De gehele opbrengst gaat naar de Stichting ALS Nederland.

De 10.000 bezoekers genoten zaterdagavond volop van de vele artiesten uit het piratencircuit, waaronder het Sneeuwbal Trio, Boatnicks, Lizzy, Wilma en Wiko’s.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency