Foto: De genomineerde tuin van Hoveniersbedrijf Ed Bijker.

Tuin Ed Bijker genomineerd als Tuin van het Jaar

VECHTDAL - VINKENBUURT – Een tuin, aangelegd door Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit Vinkenbuurt, is genomineerd als Tuin van het Jaar 2019. De kleine stadstuin, die in Zwolle ligt, is ontworpen door tuinontwerper Jacqueline Volker uit Hasselt en aangelegd door het hoveniersbedrijf.

Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op de tuin. Branchevereniging VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) looft de prijs uit voor de Tuin van het Jaar. “De prijs der prijzen in hoveniersland,” volgens Ed Bijker. In de stadstuin 'CityCandy' tuin wordt binnen naar buiten gehaald. “Een enorm cliché, maar het is gewoon echt zo”, zegt Ed Bijker. “Dit effect wordt onder andere bereikt door de houten vloer die vanuit binnen helemaal doorloopt tot achterin de tuin. En doordat er twee muurtjes zijn geplaatst in de tuin, kunnen de trotse eigenaren er heerlijk beschut zitten, ondanks dat ze aan een drukke weg wonen."

Vakjury én publieksjury
Zes tuinen zijn genomineerd. Een vakjury kiest dé winnaar, maar iedereen kan stemmen voor de publieksprijs. De tuinen zijn beoordeeld op ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen. In februari wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens TuinIdee in Den Bosch.

Stemmen kan via de Facebookpagina van VHG LangLevendetuin en via deze link: https://www.besocialized.nl/apps/vhg_fotos/index.php?page_id=7

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency