Foto: Het Top 2000-café in De Spil. Foto: Marcel van Saltbommel.

Top 2000-café Nieuwleusen als begin van traditie

NIEUWLEUSEN - Met een gevarieerde en geslaagde avond haakten kulturhus De Spil, Vechtdal FM en Het Grammofoonmuseum in op de populariteit van de jaarlijkse Top 2000.

In het grand-cafe van De Spil werd een avond georganiseerd rond de lijst van muzieknummers waarmee NPO Radio2 jaarlijks het jaar afsluit. DJ’s Erik van den Berg en Gert Stegeman van Vechtdal FM deden een greep uit de nummers uit de Top 2000, Hans van Dongen van MEC Muziekschool speelde enkele nummers live, zowel op akoestische gitaar als op elektrische piano, en Hans Keesmaat presenteerde namens Het Grammofoonmuseum een quiz rond de hits en de artiesten uit de Top 2000. Die werd gewonnen door het koppel Albert en Klaas Mussche, die de vragen net iets beter wisten te beantwoorden dan hun tegenstanders, Henri Amsink en Henk Middeljans. Het programma werd tevens rechtstreeks op de radio uitgezonden via Vechtdal FM.

Jaarlijkse traditie
De initiatiefnemers zijn tevreden over deze eerste aflevering, die zij beschouwen als een opmaat tot een jaarlijkse traditie in Nieuwleusen, die eind volgend jaar groter wordt aangepakt, met waarschijnlijk meerdere avonden achtereen.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency