Foto: De tiny houses komen direct naast begraafplaats Welsum.

Tiny houses komen aan Oosterdalfsersteeg

DALFSEN - Bijna acht maanden nadat de raadscommissie haar mening gaf over twee mogelijke locaties voor een pilot met tiny houses heeft de gemeente Dalfsen de knoop doorgehakt. Om vooral praktische redenen wijst Dalfsen het weiland direct ten noorden van begraafplaats Welsum aan de Oosterdalfsersteeg aan als plek voor de kleine huisjes. Daarmee is de Gerner Es bij de Koekoeksteeg niet meer in beeld.

Volgens de gemeente is de locatie aan de Oosterdalfsersteeg eenvoudiger te ontwikkelen dan de Gerner Es. Dat heeft te maken met de toekomstige invulling. In het stedenbouwkundig plan Oosterdalfsen Noord, dat de gemeenteraad in september bespreekt, zijn direct naast de begraafplaats een twaalftal ruime vrije sector kavels ingetekend. De weg, de riolering en de nutsvoorzieningen die nodig zijn voor deze nieuwe woningen kunnen ook worden gebruikt voor de proef met de kleine woningen. Twee van de geplande kavels lijken volgens de gemeente voldoende groot om twaalf tiny houses neer te zetten. De andere kavels geeft de gemeente, als het zover is, uit voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers.

VechtHorst

Over de piot is de gemeente nog volop in gesprek met VechtHorst. De woonstichting begrijpt dat de mini-huisjes een goede uitstraling moeten hebben en wil daar ook in investeren. VechtHorst gaat op zoek naar units die passen op de locatie aan de Oosterdalfsersteeg en die er voor langere tijd kunnen blijven staan. De tiny houses worden toegewezen aan mensen die op de wachtlijst staan en dringend woonruimte nodig hebben. De gemeente kan, zo staat in de memo aan de gemeenteraad, nog niets zeggen over de te maken kosten en de gevolgen voor de grondexploitatie Oosterdalfsen Noord.

Omwonenden

De omwonenden van de Oosterdalfsersteeg zijn door de gemeente geïnformeerd over de gekozen locatie. Zij kunnen daarover op 1 september nog wel in gesprek gaan met de gemeente.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency