Foto: Tineke Meijerink

Tineke Meijerink van Agnieten College Nieuwleusen 40 jaar in het onderwijs

NIEUWLEUSEN - De verrassing was woensdag compleet voor Tineke Meijerink (62) bij de officiële opening van het nieuwe schooljaar. De locatiedirecteur van het Agnieten College in Nieuwleusen werd na haar toespraak in het zonnetje gezet omdat ze 40 jaar in onderwijs werkt.

“Zelf wist ik natuurlijk wel dat ik 40 jaar geleden op 1 augustus in dienst ben getreden,” zegt Meijerink. “Maar ik verwachtte eigenlijk dat het bij de collega’s niet bekend zou zijn.” Toen ze na haar eigen toespraak de directeur van het Meandercollege in Zwolle naar voren zag komen, kreeg Tineke pas in de gaten dat haar jubileum toch écht wel bekend was bij de collega’s. Die bleken voor de vakantie het feestje al te hebben voorbereid. Na de toespraken stond de koffie met gebak klaar en zat iedereen nog gezellig bij elkaar.

Docent lichamelijke opvoeding

Tineke heeft in Arnhem destijds een opleiding tot docent lichamelijke opvoeding gevolgd. Vóór ze haar diploma had, had Tineke al een baan bij Christelijke Mavo De Rank (de voorloper van het Agnieten College) en begon toen (ook al) in een nieuwe school. Omdat er niet voldoende uren beschikbaar waren, werkte Tineke daarnaast ook als vakleerkracht in het basisonderwijs. Na zeven jaar moest ze stoppen bij De Rank, omdat er te weinig leerlingen waren. De docente bleef wel op de basisscholen werken en werkte ook nog twee jaar op de Beatrixschool in Dalfsen. In 2000 kwam Tineke weer terug als docent bewegingsonderwijs op het Agnieten College. Ze werd zorgcoördinator en kreeg langzamerhand meer managementtaken. Het managen trok haar wel. In 2008 ging de toenmalige directeur weg en solliciteerde Meijerink naar haar huidige functie en werd aangenomen.

Mooiste baan

“Het is mijn passie om met jonge mensen te werken,” zegt de locatiedirecteur, “ik heb de mooiste baan van de wereld. Heel veel veranderingen heb ik in het onderwijs meegemaakt. Ik ben altijd de ontwikkelingen blijven volgen en heb nieuwe uitdagingen gezocht. Mijn streven is dat de leerlingen net als mijn collega’s het beste uit zichzelf halen. Samen met mijn collega’s vormen we echt een topteam.” Dit jaar zijn we met een recordaantal leerlingen van 252 gestart.

En plannen om te stoppen, die heeft Tineke nog niet. “Ik ben helemaal niet bezig met mijn pensioen en heb nog steeds heel veel plezier in mijn werk. Ik hoor vanzelf wel wanneer ik met pensioen moet gaan, omdat ik dan de leeftijd bereikt heb,” lacht ze.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency