Foto: Jan Blaak brengt een pakketje bij Diny Westerbeek en Geert Christerus, zodat ze thuis brieven kunnen schrijven voor Amnesty International.

Thuis brieven schrijven voor Amnesty International

DALFSEN - Geen gezamenlijke schrijfavond van Amnesty International in de kulturhusen in de gemeente Dalfsen. Geen muziek en optredens dit jaar op 10 december, de dag van de Mensenrechten. Maar afdeling Dalfsen doet dit jaar wel weer mee aan Write for Rights.

“Vanwege de coronamaatregelen kunnen we dit jaar niet bij elkaar komen, maar de mensen kunnen wel thuis schrijven,” zegt Jan Blaak van Amnesty International afdeling Dalfsen. “Zo’n dertig huishoudens hebben al pakketjes aangevraagd met tien voorbeeldbrieven, briefpapier, pen en die brengen we deze dagen rond. We willen de (handmatig) geschreven brieven graag uiterlijk terug ontvangen op donderdag 10 december. Er hoeven overigens geen enveloppen om de brieven,” zegt Blaak. “We sturen ze gebundeld in doosjes naar de verschillende regeringen. Want we willen graag het papiergebruik terugdringen en zonder enveloppen hoeven we minder porto te betalen.”

Vrijheid en rechtvaardigheid

Diny Westerbeek en Geert Christerus uit Dalfsen namen woensdag alvast een pakketje in ontvangst van Blaak. “Ik vind vrijheid en rechtvaardigheid heel erg belangrijk,” zegt Diny, “dat is de belangrijkste reden dat ik mee schrijf. Mensen die iets verkeerds hebben gedaan, moeten gestraft worden, maar er moet wel een eerlijk proces plaatsvinden.” Geert vult aan: “Normaal wassen we in deze tijd onze handen stuk, laten we ze nu stuk schrijven. Dat kan prima thuis, al zullen we de enthousiaste aanmoedigingen van Henk Borgmeijer dit jaar wel missen..”

Meeschrijven

Inwoners die mensenrechten belangrijk vinden en ook brieven willen schrijven, kunnen zich nog opgeven via e-mailadres [email protected] of bellen naar tel. -0529-435 885. Na opgave wordt er een pakketje thuisgebracht door de leden van het comité in Dalfsen. Zelf een pakketje ophalen kan ook bij de Wereldwinkel in Dalfsen. De brieven zijn ook digitaal beschikbaar op de website van Amnesty International Nederland.
Op donderdag 10 december ´s avonds organiseert Amnesty Dalfsen een Zoommeeting met vertier en poëzie tussen 19.00 en 22.00 uur. Wie daaraan mee wil doen, kan mailen naar bovenstaand e-mailadres en ontvangt de link van het comité in Dalfsen. Zie ook de website: https://dalfsen.amnesty.nl/ 

Brieven inleveren

De geschreven brieven kan men brengen bij de Wereldwinkel of bij Peter de Weerd, Fabiushof 35 in Dalfsen en bij Jan Blaak aan de Vossersteeg 20 in Ankum. In Nieuwleusen kunnen pakketjes gehaald worden bij kulturhus De Spil en daar kan men de brieven na het schrijven ook weer inleveren.
“Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een gezamenlijke schrijfavond houden in De Trefkoele+ en in De Spil,” besluit Blaak.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency