Foto: De Talentenbrigade van het Agnieten College in Nieuwleusen.

Talentenbrigade bij Agnieten College Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Door de Talentenbrigade van het Agnieten College in Nieuwleusen wordt het traditionele onderwijs van een bepaalde klas heel anders ingevuld dan men gewend is. Niet de docenten en schoolleiding bepalen inhoud en vorm van de lessen, maar de leerlingen zelf.

Leerlingen geven - in de uren beschikbaar voor de Talentenbrigade - zelf aan wat ze graag willen organiseren en presenteren. Zo is er een groep naar de Zorgboerderij geweest, waarbij ze zelf het programma hebben ingevuld. Een andere groep heeft een spelletjescircuit georganiseerd. De zaal, het materiaal, de pr en communicatie, de muziek en de leiding, ze regelen het allemaal zelf.

Fortnite Toernooi
Woensdag 30 januari is er een Fortnite Toernooi in de Spil tussen 14.00 en 17.00 uur. Deze Fortnite-groep heeft zelfs de sponsors, website en computers geregeld en gezorgd voor publicatie. Het Fortnite Toernooi is bedoeld voor groep 7 en 8 van het Basisonderwijs en voor klas 1 en 2 voor het Voortgezet Onderwijs. Opgave: [email protected], zie ook https://fortnite-toernooi-de-spil.jouwweb.nl. 

Voetbaltoernooi
Op woensdag 6 februari organiseert een andere groep een voetbaltoernooi in De Spil voor 10–14 jarigen, tussen 15.00 en 17.00 uur. Opgave: [email protected]

Dance battle
Op donderdag 7 februari is er een Dance Battle in de Spil, voor alle leeftijden, maar wel in roze, blauw en/of zwart, van 12.45 tot 14.45 uur. Opgave : [email protected]

Modeshow bibliotheek
Tenslotte is er op woensdag 27 februari van 19.00 tot 20.30 uur een modeshow in de bibliotheek van Nieuwleusen in De Spil. Opgave in de bibliotheek, bij het Agnieten College of de kledingwinkels.

Leerzaam
De leerlingen leren heel erg veel omdat ze alles zelf doen. Ze moeten veel samenwerken, begrotingen opstellen, omgaan met budget, communicatie, initiatief nemen, organiseren, met teleurstellingen en successen omgaan, taal- en rekenvaardigheid, en nog veel meer. De docent ondersteunt door tips en adviezen te geven. Iedereen is van harte welkom om de Talentenbrigade live aan het werk te zien.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency