Foto: Marcel van Saltbommel.

Succesvolle eerste editie Open Bedrijvendag Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Vele inwoners hebben zaterdag ‘werkend Nieuwleusen’ ontdekt. Maar liefst 32 bedrijven hadden zaterdag hun deuren geopend bij de Open Bedrijvendag. De bezoekers reageerden over het algemeen enthousiast op het initiatief van de Industriële Kring Nieuwleusen (IKN).

“Het is hartstikke goed gegaan,” zegt Karin Esman, mede-organisator van de dag. “Sommige bedrijven, zoals Hoekman Metaal, hebben ver over de 600 bezoekers gehad. Alleen de bedrijven die wat meer buiten de route lagen, trokken wat minder mensen.” Bij De Deel stonden meerdere bedrijven en ook daar kwamen tussen de 600 en 700 bezoekers.

ONLINE FOTOALBUM (klik hier)

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Opening bij De Deel

Bij De Deel verrichtte wethouder André Schuurman ’s morgens ook de opening. “Hoe mooi is het om te zien dat je zóveel bedrijven bij elkaar krijgt om zo’n dag te organiseren,” zei hij. “Wat mij betreft, is de dag nu al geslaagd.” Turnsters van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen kwamen al radslagen makend binnen en brachten Schuurman een schaar om het lint door te knippen.  

De bedrijven hadden meestal leuke programma’s bedacht, met rondleidingen en activiteiten om te doen en ze gaven leuke gadgets weg. “Er komt vast en zeker een vervolg van deze dag,” zegt Esman, “maar dat zal niet volgend jaar zijn. Dat gaan we nog eens even rustig bekijken.”

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency